Haberler

Yüzde Yüz Türk Yapımı Bayraktar Denize İndirildi

Güncelleme:

Yüzde yüz Türk yapımı olan savaş gemisi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip Harp Gemisi olan Amfibi gemi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunulacak Bayraktar, gelişmiş ve ileri Muhabere Elektronik ve Komuta Kontrol imkanları ile, Harekât ve Lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde Doğal Afet Yardım Görevlerini yerine getirecek imkan ve kabiliyetlere de sahip.

TAMAMEN MİLLİ

Araç ve personel taşıma kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkanı ile Bayraktar Türk Deniz Kuvvetlerini dünya denizlerinde bir adım daha öne taşıyacak. Bayraktar'ın savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildi.

OKYANUSLARDA GÖREV YAPACAK

Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekât alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek imkanlara sahip olan Bayraktar, amfibi harekât ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek.



NÜKLEER KORUMALI

Gemi tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Bayraktar'ın üst binası balistik korumalı olarak dizayn edildi. Bayraktar, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip.

Yerli ve özgün tasarım ile tamamen çelik olarak inşa edilen Bayraktar'da, 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak bulunuyor. Gemide, ayrıca, her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 adet LCVP çıkarma aracı ve 3 adet kendinden tahrikli ponton yer alıyor.

İŞTE BAYRAKTAR'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toplam Boy : 138.75 m

Su Hattı Boyu : 130.80 m

En : 19,60 m

Deplasman : 7254 ton

Başta Su Çekimi : 2 m'den az

Kıçta Su Çekimi : 5 m'den az

Maksimum Sürat : 18 knot

Denizde Kalma : 15 knot sürat ile en az 5000 deniz mili; 30 gün

Denizcilik Özelliği : Deniz Durumu 5'te kısıtsız, 6'da kısıtlı kullanım

Yatak Kapasitesi : 566 adet

Personel Kapasitesi: Toplam 486 Kişi

Gemi Personeli: 12 Subay, 51 Astsubay, 66 Er (Toplam 129 Kişi)

Ortak Harekât Grubu Personeli: 17 Subay

Amfibi Personel: 350 Kişi

Taşıma Kapasitesi: 1200 ton çeşitli Yük/Araç

Güverte Alanı: Açık Güverte: 690 m2

Kapalı Araç Güvertesi: 1100 m2



ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

Bayraktar gemisinde, sürat değerlerini ve manevra kabiliyetini sağlayabilmek üzere her biri 4 dizel makine, 2 ridakşınger, 2 şaft sistemi, 2 değişken açılı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi kullanılıyor. Gemide ayrıca, iki adet tünel tip baş itici bulunuyor. Gemide elektrik üretimi, 4 ana jeneratörle sağlanıyor. Gemide ayrıca, bir adet acil durum jeneratörü de bulunuyor. Bunların dışında gemide yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi de yer alıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (100)

BEN TURKUM:

SIMDI AKP LILER SAVAS GEMISINI TAYIP YAPTI DERLER BUNADA INANAN COK APTAL VAR BU ULKEDE

8
53
yanıtYanıtla
zamcı:

Siz mi yaptınız.

yanıt2
yanıt3
Bende Türküm:

Kim yaptı ya gardaş sen mi yaptın ülkenin yöneticisi lideri kimse o yapar

yanıt6
yanıt3
Sürüden ayrılmanın zamanı geldi:

Savaş gemisi Derken . . . . Neye faydası var . . . Füze yok zart yok zurt yok . . . . Lan İDO ne yapıyorsa onu yapıyor . . . . . Allah aşkına neyin şovu bu ?

4
41
yanıtYanıtla
yabanci Mobil-ANDROID:

ak parti yapar

30
8
yanıtYanıtla
Türk Türk TÜRK:

Çok gurur duydum.insAllah nükleer güçle calisaninida yapacagiz.Madem Türk sün göster ürksün ..

33
5
yanıtYanıtla
TC:

Tek kelime: masallah Helal olsun milletimize

33
2
yanıtYanıtla
Hasan:

Başkomutan RTE..

26
8
yanıtYanıtla
ibo:

RTE ALLAHIM SENİ HER TÜRLÜ KAZALARDANBELALARDAN VE İÇİMİZDEKİ ÇAPULCULARDAN KORUSUNNN

24
7
yanıtYanıtla
ismi lazim degilMobil-IOS:

Uzun Adam sen boyle herseyi yerli yaparsan tabiki seni rahat birakmazlar tabiki sana dusman olurlar uluslararasi baronlar ne diyor siz parayi verin biz yapariz siz bosuna ugrasmayin sen boyle gelip adamlarin hakki olmayan paralarini kesersen tabiki dusman olurlar tabiki meyve veren agaci taslarlar siz hic meyve vermiyen bi agaci tasliyani gordunuzmu

23
7
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title