Haberler

İşte Teras Çermik

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin önemli doğal güzelliklerinden olan Gelincik Dağı'nı herkes yakından görebilme şansını elde edecek.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin önemli doğal güzelliklerinden olan Gelincik Dağı'nı herkes yakından görebilme şansını elde edecek. Gelincik Dağı eteklerinin turizme açılması için verilen proje Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilirken, burada yapılacak 5 yıldızlı otel, restoran ve sosyal tesisler turistlerden spor kulüplerine kadar her kesimi ilçeye taşıyacak. Proje aynı zamanda istihdamı da katlayacak.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki Dravşa eteğinde yapılacak 5 yıldızlı restoran ve sosyal tesisler turistlerden spor kulüplerine kadar her kesimi ilçeye taşıyacak.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin önemli doğal güzelliklerinden olan Gelincik Dağı'nı herkes yakından görebilme şansını elde ediyor. Gelincik Dağı eteklerinin turizme açılması için verilen proje Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Projenin kabul edilmesinin ardından kurum amirleri ile birlikte projenin uygulanacağı yerde inceleme yapan Kaymakam Remzi Demir, "Gerçekten muhteşem görüntüsü olan bu doğa güzelliğini artık herkes oturduğu yerden çoluk çocuğu, misafirleri ve sevdikleri ile birlikte görebilecek. Burada insan huzur buluyor. Temiz havada doğa ile iç içe olmaktan daha güzel ne olabilir ki?" dedi^.

İlçenin kuzeyinde yer alan efsanevi Gelincik Dağının tanıtımının da yapılacak Teras Çermik ile daha fazla tanıtımının sağlanacağını bunun da ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını bildiren Kaymakam Demir, Gelincik Dağı eteğine kadar araçların gidilebildiğini, bu nedenle de herkesin rahatlıkla efsanevi dağın otantik havasını soluyabileceğini söyledi. Kaymakam Remzi Demir, şöyle konuştu;

"Merkezi Diyarbakır'da bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı'na bir proje sunduk ve bu projemiz ajans tarafından kabul edildi. Çok güzel bir restoran, yürüyüş yolları, kamelyalar, oturma alanları olacak. Bu konudaki çalışmalarımız sonuçlandı. Çok kapsamlı olacak. Yani yalnız restoran değil, dediğim gibi spor da bunun içerisinde olacak, turizm de. Özellik ilçemize gelecek yabancı turistlerin büyük ilgisini çekeceğine inanıyorum. Gerçekten muhteşem yer. İnanılmaz bir görüntüsü var. Her türlü meyvenin yetiştiği halk arasında Dravşa olarak bilinen bahçelerin sahiplerine de yapacağımız proje kapsamında önemli yararlar sağlayacağız. Böylelikle ekonomi anlamında da toplumun her kesiminin faydalanmasının önü açılacak. Yapacağımız Teras Çermik'in görünümü de Gelincik Dağına doğaya uygun olacak. Binanın dışını ahşap kaplamayla yapacağız."

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Diyarbakır Karacadağ Çermik Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title