Haberler

İşte 'O an' görüntülendi!

Güncelleme:

Tel Abyad'da Amerikan bayrağının göndere çekildiği anlardaki fotoğraflar ortaya çıktı.

Akçakale'nin tam karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad Kenti'nde önceki gün bazı evlerin çatılarına asılan Amerikan bayraklarının asıldığı anlarda amatör kamera tarafından çekilen fotoğraflara ilk olarak Ajans Urfa ulaştı.
Dünya gündemine oturan Amerikan bayrakları, YPG güçleri tarafından değil bölgedeki Amerikan özel kuvvet askerleri tarafından asıldığı anlaşılırken, bayrakların asılma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Ajans Urfa'nın ulaştığı fotoğraflarda bayrağın göndere çekildiği an ve sonrası yer alıyor. Bir asker bayrağı göndere çekerken, sol tarafında ise Amerikalı olduğu tahmin edilen bir asker ayakta duruyor.
Diğer fotoğraflarda ise tam Türkiye sınırının karşısında bulunan ve Amerika Bayağının dalgalandığı binada silahlı YPG savaşçılarının yer aldığı ve Akçakale'yi gözlemledikleri anlar görülüyor.

PENTAGON BAYRAĞI KABULLENMİŞTİ
Sınır hattının karşısında binada hala Amerika bayrakları dalgalanmaya devam ederken, geçtiğimiz gün üst düzey bir Pentagon yetkilisi, bayrağın binanın üstüne çekilmesinden sonra Amerikan askerlerine ateş açıldığını, olayda kimsenin yaralanmadığını açıkladı.
Yetkili, ateşin hangi istikametten geldiğine açıklık getirmekten kaçındı. Ancak konuyla ilgili bilgi veren başka bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ateşin Türkiye tarafından geldiğini belirtti. Amerikalı yetkililer, olaya ilişkin Türk yetkililerle herhangi bir temas kurup kurmadıkları konusunda da yorum yapmadılar.
ABD'li yetkililerin perşembe günü olaya ilişkin ilk tepkileri ise konudan o sırada haberdar olmadıkları yönündeydi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, o günkü basın toplantısında soru üzerine "Konuyla ilgili o haberleri görmedim. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki, bu örnekte de böyle olmuşsa, konu konuşulmuştur" demişti. (Kaynak: Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title