Haberler

İşte Karsan'ın Mutfağı

Dominique Pollien: "Karsan'ın Üretimi İçin 'Avrupa kalitesinde Türkiye Üretimi' Diyebiliriz"

BURSA'da araç teslim töreninde konuşan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan'da günde 10 kamyon üretildiğini belirterek, Fransa'daki üretim ve hedefler ile Türkiye'dekilerin aynı koşullarda olduğunu söyledi. Başarının kısa bir sürede yakalandığını belirten Pollien, "Karsan'ın üretimi için 'Avrupa kalitesinde Türkiye üretimi' diyebiliriz" dedi.

Bursa'nın Akçalar Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Karsan Fabrikası'nda Omsan Lojistik Firması'nın 121 yeni Renault Premium çekici teslim töreni Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek ve çok sayıda çalışanın katılımıyla yapıldı. Basın toplantısı öncesinde düzenlenen fabrika gezisinin ardından konuşan Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek, Renault Trucks ile Karsan'ın işbirliğinin bulunduğunu hatırlatarak, 2009 Mart ayından beri üretimin yapıldığını kaydetti. Ürün çeşitliliğinin her geçen yıl arttığını anlatan Selek, "Karsan'da yapılan üretim Renault Trucks'ın global kalite standartlarının seviyesinde olduğu ve bazen üzerine çıkabildiği belirtiliyor. Bunu Renault Trucks üreticileri de takdirle ifade ediyorlar. Bu bizim ve Türk otomotiv endüstrisi için çok önemli bir başarı" diye konuştu.

Karsan'ın 2009 yılında hazırladığı 10 yıllık stratejik plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Selek, "Bu vizyon çerçevesinde ulaşımda ve ulaştırmada sınırsız çözümler belirlendi. Bugün baktığımızda Karsan'ın bu tesislerinde bin kişinin üzerinde çalışanı ile 25 bin adet üretim yapan ve yaptığı üretim yüzde 80'inini ihrac eden, 6 farklı markanın ürünlerini üreten ve bir kısmını pazarlayan bir konuma geldiğini görüyoruz. Ürettiği araçların yük taşımacılığında azami yüklü ağırlık olarak 3,5 tondan 40 tona kadar uzanan bir ürün yelpazesinden hafif kamyondan ağır çekicilere kadar uzanan bir ürün yelpazesi yolcu taşımacılığında da taksiden küçük boy araçtan 18 metre körüklü ürün yelpazaseni kadar bulunuyor" diye konuştu.

"YATIRIMLAR SEKTÖRDEKİ İLERLEMENİN İYİ BİR KANITI OLUYOR"

Bugün düzenlenen tören ile 21 adet Renault Trucks Premium uzun yol çekicisini alacaklarını belirten Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Mart ayı sonuna kadar 50 adet, Haziran sonuna kadar da 50 adet araç ile toplam 121 çekiciyi filolarına ekleyeceklerini açıkladı. Bugün yapılan teslim töreni ile bunun mutluluğunu yaşadığını dile getiren Küçükertan, "Bu aynı zamanda Türkiye'deki ekonominin çalışmakta ve gelişmekte olduğunu da sektördeki ilerlemenin iyi bir kanıtı oluyor. Rekabet koşulları oldukça ağır. Bu koşullarda da lojistik firmaları müşterilerine hem kaliteli, hem ekonomik bir hizmet sunmak zorunda. Bunlar bizim Renault Trucks'ı tercih etmemizdeki bu önemli sebep. Dayanıklı, sağlam, güvenilir olması da önemli. Onların dışında iyi bir yakıt ekonomisi olması rekabet etmemizde çok büyük bir unsur" dedi.

"BU YIL PARLAK BİR YIL OLACAK"

Pazarda iyileşme yaşandığına da dikkat çeken Küçükertan, "Otomobil taşımasında sektör, bu yıl iyi gidiyor. 2010'da da iyi gitmişti. 2011'de de biz sektörün gelişeceğini ve iyi satışlar yapılacağını düşünüyoruz. Bu yıl şimdiye kadarki bütün rekorların kırılacağını düşünüyoruz. Bu bizim tahminiz değil sektördeki tüm üreticiler, bu yıl 900 bin ile otomobil satışlarının rakamlarını veriyorlar. Bu yılı da 2012 yılının da otomotiv sektöründe parlak ve iyi bir yıl görüyoruz" diye konuştu.

"KARSAN'DAKİ ÜRETİM GURUR KAYNAĞI"

Fabrika gezisinde Karsan'daki üretimin Avrupa standartlarında olduğunu belirten Küçükertan, "Neredeyse sıfır hatayla üretimin yapılıyor olması bizim için ayrıca gurur kaynağı. Fabrikadaki titizlik, kalite, esneklik ve üretim kapasitesi iftihar meselesi oldu. Bizim Renault Trucks'ın Türkiye'de imal edilmiş araçları tercih etmemizdeki önemli nedenlerden birisi bu. İnşallah önümüzdeki zamanda oto taşıyıcı çekicilerinde burda imal edildiğini hep birlikte görürüz. Bundan biz de memnuniyet duyarız" dedi.

"YAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ BİZİ DAHA ÇOK ÖNE ÇIKARABİLİR"

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien ise Omsan Lojistik'e satış sonrası 5 yıllık bakım ve onarım hizmeti de sunacaklarını söyledi. Araçların yakıt tüketiminde cimri davrandığını anlatan Pollien, yakıt fiyatlarındaki artışın sürmesi halinde çok daha öne çıkabileceklerini kaydetti.

"AVRUPA KALİTESİNDE TÜRKİYE ÜRETİMİ"

Fabrikada günde 10 kamyon ürettiklerini açıklayan Pollien, Renault Trucks'ın Karsan firması ile olan anlaşmasından memnun olduğunu ifade ederek, Fransa'daki üretim ve hedefler ile buradaki üretimin aynı koşullarda yapıldığını söyledi. Kısa bir sürede bu başarının yakalandığına işaret eden Pollien, "Karsan'ın üretimi için Avrupa kalitesinde Türkiye üretimi diyebiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından araç teslim töreni gerçekleştirildi. Omsan Lojistik Firması'nın, 659 adet olan motorlu araç filosuna 121 yeni Renault Premium çekici eklenerek, 780 araçlık filoya ulaştı. Son araç yatırımı ile filosundaki Türk plakalı çekicilerin ortalama yaşı yüzde 21 oranında gençleşti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title