Haberler

İşte Hükümetin 100 Günlük Programları

Güncelleme:

64. Hükümetin öncelikli gündemi arasında 1300 liralık asgari ücret, bütçe, taşeron işçilerin kadroya alınması,emekliye yıllık 1200 lira zam, polise ek gösterge var.

Ali Babacan'ın yer almadığı yeni hükümette, AK Parti hükümetlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek'in başbakan yardımcısı olarak yer alması piyasalar açısından 'olumlu' karşılandı. Şimşek, Maliye Bakanlığı görevini, ekonomide deneyimli isimlerden Naci Ağbal'a devrederken; ekonomide öncelikli gündem 1300 liralık asgari ücret olacak. Asgari ücret görüşmelerini ilk kez kabinede yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yapacak.

'FAİZ' MUAFİYETİ, 2016'DA DA SÜRECEK

Ekonomi yönetiminin ikinci önceliği üç aylık 'geçici bütçe' olurken, aralık ayında yasalaşacak.

Bir diğer 'ivedi' düzenleme ise 31 Aralık 2015'te süresi sona erecek olan, Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesini uzatmak olacak. Banka mevduat faizi, döviz tevdiat hesabı faizleri ve repo gelirlerinin tutarı ne olursa olsun vergi dairesi beyanı ve gelir vergisinden muafiyet sağlayan ancak süresi 31 Aralık'ta dolacak olan uygulamanın 2016 yılına uzatılması ve yine vade süresine göre yüzde 10, 12 ve 15 oranında stopaj uygulamasının devam etmesi planlanıyor.

EMEKLİYE 1200 LİRA, POLİSE EK GÖSTERGE, GENÇLERİN BORCUNUN SİLİNMESİ, ER VE ERBAŞ HARÇLIĞI 100 LİRA

AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesinde verdiği sözler için 100 günlük eylem planı hazırlanacak. Emekli maaşlarında yapılacak yıllık 1200 liralık artış; polislerin emniyet hizmet tazminatında yapılacak değişiklikle maaşlarında 240 ila 580 lira arasındaki artış;

Er ve erbaşların harçlıklarının 30 liradan 100 liraya çıkarılması; gençlerin Genel Sağlık Sigortası borçlarının silinmesi, muhtarlara zam, çiftçiye KDV desteği, esnafa vergi kolaylığı gibi sözler için yasal değişiklikler ilk 100 günde yapılacak. Yine kamuda 'asıl işi yapan' taşeron işçilerin kadroya alınması vaadi de yerine getirilecek.

Orta Vadeli Planın (OVP) güncellenmesi ve 2016 Bütçe Kanunu 2016'nın ilk üç ayında yapılacak öncelikli gündem maddeleri olacak.

PİYASALAR 'FAİZİ', REEL SEKTÖR 'ASGARİ ÜCRETİ' BEKLİYOR

Hem mali piyasalar hem de reel sektörün gözü de hükümette olacak.

Mali piyasalar BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in 'faizle ilgili sözleri ve fetva kurulları' açıklamalarından sonra hükümetin bu alanda nasıl bir adım atacağını merak ederken; reel sektör de 1300 liralık asgari ücretin işveren üzerine getireceği yükün devletle paylaşılmasına dair çözüm bekliyor. Ayrıca reel sektör, hükümetin seçim öncesi verdiği sözlerden olan 'yatırımların cazip hale getirilmesini' de bekliyor.

Hükümetin, istihdam, yüksek katma değer ve ihracat artışına yönelik yatırım alanlarına öncelik veren yeni bir teşvik sistemi kurması öngörülüyor.

HEDEFTE 'GIDA ENFLASYONUNU DÜŞÜRMEK' VAR

64. Hükümetin önceliklerinden birini de 'enflasyon hedefinde' büyük sapmalara neden olan 'gıda enflasyonu' ile mücadele olacak. Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için özellikle 'tarla- market-sofra' zincirindeki sorunların ortadan kaldırılması hedeflenecek. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Ali Babacan Ak Parti Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

tırt:

adamlar kelle koltukta yasiyor hak ediyorlar

27
2
yanıtYanıtla
efkan barutçu:

oy verenler düşünsünn mustahaksınız çekin bu rezaleti

6
21
yanıtYanıtla
Duman:

Niye ! Askeri ücret 1300 oldu diyemi? GSS borcu silinecek diyemi çekecekler! Bu chp zihniyetinin Allah belasını versin

yanıt2
yanıt4
MADE İN 38:

YAPMAYACAĞIZ DİYE BİRŞEY OKUYAMADIM BEN AMA NEDEN MÜSTAHAKIZ MAAŞLARA ZAMLARAMI OZAMAN EVET MÜSTEHAKIZ MALMISIN KARDEŞ İYİLİĞE BİLE MUHALEFETSİNİZ NE İÇİYORSUNUZ ÇOK MERAK EDİYORUM

yanıt3
yanıt0
izmir:

yaw ne gereksiz adamsın. . . sen oy vermedin de ne oldu. . . sizin desteklediğiniz partileri görüyoz şimdi neler yapıyor.

yanıt5
yanıt3
Adınızı Yazın:

taseronla calısıp kpssye gırmeyenler kadroya gecsın ıyı puan alanlar atanamasın oh ne ala !

15
1
yanıtYanıtla
zeyioo:

Polisler zaten cok alıyor evli bir havacı asker tanıdıgım 2cocugu var bekar polisin aldıgı maas kadar almıyor mesailere kaldigi halde. Hep polise hep polise

5
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

diğer partiler kazansaydı asgari ücret daha çok olacaktı :)

8
6
yanıtYanıtla
İsyankaR:

Ülkenin sadece memuru var zaten, Memur otobüse indirimli biner, Memur devlet garantisinde bütün haklarını alır, her şeyi bedavaya getiriler, ama en kötü memur maaşı 2500 den aşağı değil, işci asgari ücret alır otobüse iki kat para verip biner, bu ülkede yıllardır memur yattı işci çalıştı hala memurlar ağlıyorlar ya canınız çıksın emi

4
9
yanıtYanıtla
kardelen:

polıs zam ıstemıyo. askerın altında degıl askerın ek gostergesı 3600 polıse 3000. eşitlik ve adalet bumu. 3000 ek gosterge sadece 41 tl fark demek oda sızın olsun. hiçbir polıs ıstemıyo. ıyı bişey yaptığınızımı zannedıyorsunuz. hiçbir polis asla 3000 ek gostergeyı ıstemez asla.

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title