Haberler

İşte En Çok Öğrencinin Yerleştiği Vakıf Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 8.837 yeni öğrencisi ile yüzde 90'a yakın bir doluluk oranına ulaştığını ifade eden Sebahattin Kutlu, "Bu sayı ile İstanbul Aydın Üniversitesi yine Türkiye'nin en çok öğrencinin yerleştiği vakıf üniversitesi oldu" diye konuştu.

2014 yerleştirme sonuçlarına göre 76 bölümün yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Tanıtımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu, "Fakülte bölümlerimiz, Türkiye'nin en büyük meslek yüksekokulu olan Anadolu Bil Meslek Yüksekokulunun 31 bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun gündüz ve gece 24 bölümü ve Adalet Meslek Yüksekokulumuz yüzde yüz doluluk oranına 2014'te de sahip. Üniversitemiz genelinde 8.837 yeni öğrencimiz ile yüzde 90'a yakın bir doluluk oranına ulaşıldı. Bu sayı ile İstanbul Aydın Üniversitesi yine Türkiye'nin en çok öğrencinin yerleştiği vakıf üniversitesi oldu" dedi.

En çok tercih alan bölümlerin Diş Hekimliği, Mühendislik, Eğitim, Mimarlık, Tasarım ve Sağlık Bilimleri Fakültelerdeki bölümler olduğuna dikkat çeken Sebahattin Kutlu, "Hukuk, Diş Hekimliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Radyo Televizyon ve Sinema, Çocuk Gelişimi, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Psikoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerimiz yüzde yüz doluluk oranına ulaşan, çok sayıda tercih alan bölümlerimiz. Diğer yandan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu bölümleri yine hemen her tercih listesine girdiler. Önlisans programlarında, sağlık, havacılık ve uçak, DGS ile mühendislik şansı olan makine, elektronik gibi bölümler ve Adalet adayların girmek konusunda büyük istek gösterdikleri bölümler. İktisadi Bilimlerde İngilizce İşletme, Uluslararası Ticaret, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği büyük ilgi görürken, önlisanslarında da Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret yine yüzde yüze ulaşan bölümler oldu" ifadelerini kullandı.

Ek yerleştirme döneminde öğrenciler için bir şansın daha olduğunu ifade eden Sebahattin Kutlu, "İlk yerleştirmede istedikleri bölümlere yerleşemeyen adaylara tavsiyemiz öncelikle, başarısızlık duygusuna kapılmamaları. Onlar da yerleşen adaylar kadar çaba harcadılar. İlk tercihte yerleşememeleri bunu değiştirmez. Harcanan emekler gerçektir. Şimdi bu arkadaşlarımızın önünde 2 seçenek var. Birincisi ek yerleştirme. 15 Eylül - 19 Eylül arasında boş kalan kontenjanlar için tercih yapılacak. Şu anda 59.012 kontenjan boş. Kayıt yaptırmayacak adaylarla birlikte bu sayı 90 hatta 100 bine yaklaşabilir. Dolayısı ile ek tercih sürecini doğru şekilde, uzmanlardan yardım alarak geçirmekte fayda var. Diğer yandan ek tercihler öncesinde halen devam eden özel yetenek sınavları da takip edilerek, bir fakülteye yerleşmek mümkün olabilir. Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım, Drama ve oyunculuk gibi bölümlere ek tercihi beklemeden girmek mümkün. Aday arkadaşlar, 14 Ağustos tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesinde de gelip Özel Yetenek Sınavlarına girebilirler" dedi.

Ek tercih döneminde, kayıt yaptırmayan adaylar düşünüldüğünde hemen her fakültede kontenjanın kalacağını ifade eden Sebahattin Kutlu, "Adaylar ilk tercihte tercih etmedikleri ancak oluşan minimum puana göre, puanlarının yettiği fakülte ve fakülte bölümlerini yazabilecekler. Meslek yüksekokullarında ise bu sınırlama sadece Tablo 3B deki bölümler için geçerli. Önlisans programlarının büyük kısmını oluşturan Tablo 3A da böyle bir sınırlama yok. Boş kalan tüm kontenjanları ilgili YGS puan türünde 140 puanı geçmiş ya da sınavsız geçiş yapacak tüm adaylar tercih yapabilir. Ek tercihlerde kurallar biraz faklı tavsiyemiz tercih yapacak adaylarımızın kuracağımız tercih merkezlerinde uzmanlara danışmaları. Bu yıl ek kontenjan döneminin geçtiğimiz yıllardan farkı, yeni bölümlerin açılmaması durumudur. Bu yıl YÖK ek kontenjan döneminde yeni bölüm açılmayacağını çok önceden duyurmuştu" şeklinde konuştu.

Ek yerleştirmelerde tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kutlu, "İlk tercihte düşünmediğiniz ya da tam bilgi sahibi olmadığınız bir alanla ilgili araştırma yapmak ve tercih etmek mantıklı ve normal bir süreç. Üstelik sonunda üniversiteli olma şansı var. Ek kontenjanda tercih yapan aday sayısının düşüklüğü de göz önüne alınırsa yerleşme şansı artacaktır. 5 gün gibi kısa bir sürede bu kararları vermekse çok kolay değil. Şimdiden üniversiteler ziyaret edilmeli, bölümler ve kariyer imkanları hakkında bilgi alınmalı. Örneğin birçok aday önlisans bitirip DGS ile lisans tamamlama konusunda yeterince bilgiye sahip değiller. Tavsiyemiz bu günlerin, biraz daha fazla geleceğimizle ilgili konulara ayrılması. Emin olun doğru araştırmalar yapıldığında, istenilen bir bölümde okuyarak üniversiteli olmak çok zor değil" ifadelerine yer verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title