Haberler

İşte Darbe Girişiminden Sadece 1 Gün Önce Kuleli Askeri Lisesi

Güncelleme:

Darbe girişiminden sonra kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde darbe girişiminden sadece 1 gün önce 170. mezuniyet heyecanı yaşanmıştı. Törene bazı darbeci subaylar da katılmış.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL kararnamesiyle kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde darbe girişiminden sadece 1 gün önce 170'nci mezuniyet heyecanı yaşanmıştı.

OKUL KOMUTANLARI VE BAZI ÖĞRENCİLER TUTUKLANMIŞTI

Darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle okul komutanları ve bazı öğrencileri tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi'nde 14 Temmuz'da gerçekleşen mezuniyet töreninin görüntüleri ortaya çıktı. O görüntülere Doğan Haber Ajansı ulaştı.

OKUL BAYRAKLARLA DONATILMIŞTI

Mezun olan 12. sınıf öğrencilerinin aileleri, Türk bayraklarıyla donatılan tören alanında kendilerine ayrılan tribünde yerlerini aldı. Her yıl olduğu gibi gurur ve coşku hakim tören alınında.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI GELDİ

Tören, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın alana gelişiyle başlıyor. Orgeneral'e, bir gün sonraki darbe girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle tutuklanacak okulun üst düzey komutanlarının da aralarında yer aldığı askerler eşlik ediyor. Bu sırada alkış tufanı kopuyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı; ardından okulun andı öğrenciler tarafından heyecan ve coşkuyla okunuyor.

KULELİ ASKERİ LİSESİ'NİN SON MEZUNLARI

Bu, Kuleli Askeri Lisesi'nin son kez okunan andı; tören son mezuniyet töreni; öğrenciler de son mezun öğrencileri oluyor.

Mezunlar adına okulun birincisi bir konuşma yapıyor. Ardından öğrenciler isimleri okunarak teker teker gelip diplomalarını alıyor. Final Kuleli marşı eşliğinde tören geçişiyle yapılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuleli Askeri Lisesi Zeki Çolak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title