Haberler

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibi Olympiakos'u Tanıyalım

    Güncelleme:

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Olympiakos'a dair bilgiler haberimizde. Bilindiği üzere Olympiakos bir üst tura Osmanlıspor'u eleyerek geldi.

    UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş ile eşleşen Yunan temsilcisi Olympiakos bir liman kenti olan Pire'nin (Pıreaus) takımı. Maçlarını 35 bin kişilik ünlü Karaiskais Stadı'nda oynuyor.

    Maçlarını 35 bin kişilik ünlü Karaiskais Stadı'nda oynuyor.

    BAŞLARINDA TANIDIK BİR İSİM VAR

    1925 yılında kurulan kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü, 2016-17 sezonu başında takımın başına getirilen Portekizli Paulo Bento yapıyor. 47 yaşındaki Bento, daha önce ülkesinin Sporting Lizbon (2005-2009) ve Brezilya'nın Cruzeiro (2016) kulüplerinin yanı sıra Portekiz Milli Takımı'nı (2010-2014) da çalıştırmıştı.

    43 ŞAMPİYONLUĞU VAR

    Elde ettiği 43 şampiyonlukla Yunanistan liginin en başarılı kulübü olan Olympiakos, son 6'sı üst üste olmak üzere son 20 yılda 18 kez ligi zirvede bitirdi. Yunanistan Kupası'nı 27 kez müzesine götüren kulüp, bu alandaki rekorun da sahibi.

    Olympiakos, bu sezon 11 haftanın geride kaldığı Yunanistan Süper Ligi'nde topladığı 25 puanla, maç eksiği bulunmasına rağmen zirvede yer alıyor.

    AVRUPA'DA EN BÜYÜK BAŞARISI ÇEYREK FİNAL

    Avrupa Kupaları'nda 1958-59 sezonundan beri yer alan Yunan ekibi, tarihinin en büyük başarısına 1998-99 sezonunda ulaştı. 1998-99 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda çeyrek finale çıkan Olympiakos, aynı turnuvada 6 kez de son 16 takım arasına girmeyi başardı.

    Kırmızı-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'ndeki en iyi derecesine ise 1989-90, 2004-05 ve 2011-12 sezonlarında son 16 turuna kalarak ulaştı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayan Olympiakos, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi son 32 turunda eşleştiği İsrail temsilcisi Hapoel Be'er Sheva'ya elendi.

    UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda, Portekiz'den Arouca'yı geçerek gruplara kalan Olympiakos, APOEL, Young Boys ve Astana'nın bulunduğu B grubunu 2. sırada bitirerek son 32 turuna yükseldi.

    ESKİ TRABZONSPORLULAR KADROSUNDA

    Yunan kulübünün orta sahasında Konstantinos Fortounis ve Luka Milivojevic, kanatların da ise Seba ve Tarik Elyounoussi, bu sezon gösterdiği performansla dikkati çekiyor.

    Nijeryalı forvet oyuncusu Brown Ideye, bu sezon çıktığı 10 lig maçında ürettiği 9 gol ve 2 asistle Olympiakos'un skora en fazla katkı yapan ismi olarak öne çıkıyor.

    Çoğu Real Madrid ve Inter'de geçen kariyerinde, Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldıran 36 yaşındaki Esteban Cambiasso'nun bulunduğu Olympiakos kadrosunda, bir dönem Trabzonspor'da oynayan Oscar Cardozo (2014-2016) ve Marko Marin (2015-2016) de yer alıyor.

    Olympiakos'un ideal 11″i şu şekilde:

    "Leali, Cissokho, Botia, Viana Figueiras, Retsos, Martins, Seba, Fortounis, Androutsos, Cardozo"

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Portekiz Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title