Haberler

İşte Ankara'yı Kana Bulayan Otomobil

Güncelleme:

Seher Demir ile sevgilisi olduğu iddia edilen Vahit K. ve Özgür Ünsal'ın içinde oldukları BMW'nin görüntüsü, saldırıdan birkaç saat önce kayıtlara yansıdı.

PKK'lı terörist Seher Çağla Demir, sevgilisi olduğu iddia edilen Vahit K. ve Özgür Ünsal'ın içinde oldukları bomba yüklü 34 HGH 44 plakalı BMW'nin görüntüsü, Ankara Kızılay'da otobüs duraklarında 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan birkaç saat önce kayıtlara yansıdı.

FİRMA İHBAR ETTİ

Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, bombalı aracın saldırıdan dakikalar önce çekilmiş fotoğrafına Milliyet ulaştı. Fotoğrafta, 34 HGH 44 plakalı beyaz renkli BMW görülüyor. Uzmanların incelemesi sonunda PKK'lı Demir, K. ve Ünsal'ın fotoğrafın çekildiği sırada araçta oldukları belirlendi. Fotoğrafta saçları sarı olan Demir'in ön koltukta oturduğu görülüyor. Araç, Kızılay'daki otobüs duraklarına yaklaştığı sırada patlatılırken saldırıyı yapan Demir ve Ünsal da olay yerinde öldü, K. ise bulunamadı.

3. KİŞİNİN ARACI TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

İncelemeler sonunda K.'nın cumartesi günü Ankara'da bir başka aracı kiraladığı, saldırıdan bir süre önce Demir ve Ünsal'dan ayrılarak bu araçla Ankara'dan çıkış yaptığı, aracın daha sonra Şanlıurfa'da terk edilmiş biçimde bulunduğu anlaşıldı.

K.'nın araçla kaçtığı, pazartesi günü aracı kiralayan firmanın ihbarıyla anlaşıldı. Vahit K.'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği değerlendiriyor.

BOMBAYI DEMİR PATLATTI

Saldırı sonrası olay yerinden toplanan ceset parçalarıyla, faillerin ailelerinden alınan DNA örnekleri eşleştirildi. Demir ve Ünsal'ın ailelerinden alınan DNA örnekleri, ceset parçalarıyla eşleşti. K.'nın ailesinden alınan DNA örneğinin ise hiçbir parça ile eşleşmedi. Kafası parçalanan Ünsal'ın vücut bütünlüğünü büyük oranda koruması, bombanın basıncından etkilenmeyecek bir konumda oturduğu şeklinde yorumlandı. Demir'in ise vücut bütünlüğü bulunmuyor. Araç içinde patlatılacak şekilde hazırlanan düzeneğin de araç içindeki Demir tarafından harekete geçirildiği belirlendi.


(İkinci canlı bomba Özgür Ünsal'ın kimliği de netleşti.)

VAHİT K. AYARLADI

Vahit K.'nın Diyarbakır'da görüşmeler gerçekleştirdikten sonra saldırıdan önce Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan Demir'le birlikte Şanlıurfa'da buluştuğu anlaşıldı. 10 Ocak'ta Şanlıurfa'da bir galeriden, ruhsat sahibi İstanbul'da bulunan 34 HGH 44 plakalı 95 model beyaz renkli BMW satın alındı. Araç K.'a ulaştırıldı. K., 12 Ocak'ta önce Diyarbakır'a gitti, buradan da 14 Ocak'ta tekrar Şanlıurfa'ya döndü. K., Diyarbakır'da görüşmeler yaptıktan sonra Gaziantep üzerinden 26 Şubat'ta Demir ile birlikte Ankara'ya geldi.

15 GÜN SAKLANDI

İkili, Ankara'da bir süre uyuşturucudan sabıkası bulunan ancak örgüt kaydına rastlanmayan, Ankara'da yaşayan Ünsal'ın annesinin evinde kaldı. Daha sonra Milliyet'in görüntülediği ev kısa süreliğine kiralandı ve Demir 15 gün burada saklandı. Seher Demir ile Vahit K.'nın sevgili oldukları, bu iddiayı Ünsal'ın annesinin de doğruladığı bildirildi. Üçlünün, olaydan önce bazı geceler geç saatlerde Demir'le birlikte aynı eve girdikleri de kaydedildi.

BOMBA ANKARA'DA YERLEŞTİRİLDİ

Saldırıda kullanılan otomobile patlayıcılar, MOBESE kayıtlarına göre, Çamlıdere'den Ankara il sınırlarına girildiği sırada yerleştirildi. Demir ile Ünsal ve Vahit K.'nın Tekirdağ'da tanıştıkları da öne sürüldü. Gözaltına alınan şüpheli sayısı da 14 oldu. Sorguları süren şüphelilerden V.C'nin de Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Belediye Başkanının kardeşi olduğu kaydedildi. Bazı şüphelilerin de halen arandığı kaydedildi. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırı anına ilişkin MOBESE görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, bazı emniyet görevlileri hakkında "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı'nın da saldırıyla ilgili tüm boyutların soruşturulması amacıyla müfettiş görevlendireceği öğrenildi.

300 KİLOGRAM PATLAYICI

Saldırıda TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı düzeneği kullanıldı. AA'nın haberine göre, araç içerisinde patlatılacak şekilde hazırlanan düzenek olay anında araç içindeki kadın terörist tarafından harekete geçirildi.

SURİYE'YE GİTMİŞ

Seher Demir'in, 30 Kasım 2013'te BDP Gençlik Şöleni'ne katılmak için Diyarbakır'a gittiği, buradan Suriye'ye geçtiği de ortaya çıktı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçundan baba C. Demir'in şikayeti üzerine 20 Aralık 2013'te açıldığı belirtilen davanın iddianamesinde, PKK/KCK'ya katılan Demir'in telefonlarının bir yıl dinlendiği, 6 Aralık 2013'te babasını telefonla arayarak "Suriye'de olduğunu söylediği" kaydedildi. İfadesi alınan baba C. Demir ve diğer kızı S. Demir, "Seher Çağla Demir'in Diyarbakır'a giderek burada PKK/KCK terör örgütüne katıldığını söylediği" anlatılan iddianamede, kişisel eşyalarının ise dosyadaki diğer bir sanık tarafından Diyarbakır'dan Bursa'ya, ardından bir PTT Şubesi'nden ailesinin yaşadığı Marmara Ereğlisi'ne gönderildiği anlatıldı. Bu eşyalar içinde Demir adına yazılmış bir mektubun bulunduğu ancak baba C.'nin "Bu yazı kızıma ait değil" dediği vurgulanıyor. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçüncü duruşması, Kızılay'daki saldırıdan beş gün önce 8 Mart'ta görüldü. Duruşmada Demir'in eşyalarını ailesine gönderdiği iddia edilen sanığın ifadesi de alındı. Baba Demir'in şikayet ve delillerinin sorulması için talimat yazılmasına, ayrıca Seher Çağla Demir'in açık adresinin tespiti için, babasından, kızının varsa açık adresinin sorulması için yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 5 Nisan'a erteledi.

CEYLANPINAR İDDİASI

Olayın failleri Demir, Ünsal ile firari K.'nın, Şanlıurfa Ceylanpınar'da 22 Temmuz 2015'te kaldıkları lojmanda uyurken şehit edilen iki polisin faili 4 kişiyi Suriye'ye kaçıran PKK sorumlusuyla irtibatlı oldukları iddiası da dün bazı gazetelere yansıdı. Başsavcılık kaynakları, faillerin irtibatlı oldukları kişilerle ilgili araştırmanın sürdüğünü ancak bu bulguya henüz rastlanmadığını bildirdi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Demir Ünsal Diyarbakır Şanlıurfa Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title