Haberler

İşte Ağrı'da Seçimi İptal Ettiren Yırtık Oy Torbası (3)

Yırtık TORBA İÇİN SORUŞTURMA Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesine neden olan 1125 nolu sandığın yırtılan oy torbasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yırtık TORBA İÇİN SORUŞTURMA

Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesine neden olan 1125 nolu sandığın yırtılan oy torbasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu torbadaki bazı oyların kaybolup ve değiştirildiği iddiaları, eylemin seçimi iptal ettirmek isteyenlerin işi olduğu yorumlarına yol açtı.

Oy torbasının sandık kurulu başkanınca İlçe Seçim Kurulu'na sağlam teslim edilmiş olabileceğini savunanlar, "Aksi halde İlçe Seçim Kurulu'ndaki görevli teslim almaz, tutanakla bu olay saptardı" derken, gözler İlçe Seçim Kurulu görevlilerine çevrildi.

Soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğü, torbayı yırtanın saptanması halinde seçime hile karıştırmaktan hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacağı belirtildi.

YIRTIK TORBA İL SEÇİM KURULU KARARINDA

Ağrı İl Seçim Kurulu'nun, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimini iptal kararında, tüm sandıkların yeniden sayımına geçilmesinin ardından bir çok sandıkta partilerin oylarının değiştiği ve seçimin sonucunu değiştirecek oranda olduğu vurgulandı. Bunlardan 1063 nolu sandıkta 21 geçersiz oydan 19'unun geçerli ve AK Parti'nin oyu olduğu, 1182 nolu sandıkta AK Parti'nin oylarının 4 düştüğü, 1017 nolu sandıkta 1 oy ve 1125 nolu sandıkta 4 arttığına yer verildi.

Hakimler Hamdi Vural başkanlığında Cuma Emre Ceyhan ve Hasan Kocabaş'dan oluşan İl Seçim Kurulu'nun kararında seçimin iptalinde en önemli etken olan 'yırtık torba' ile ilgili şöyle denildi:

"Kurumumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; Yırtık olan 1125 nolu oy çuvalına ilişkin fotoğrafların ekte gönderildiği anlaşılmış resimler, heyet olarak tek tek incelenip gerçekten de resimlerdeki oy çuvalının dibinin oy pusulaları düşecek şekilde yırtık olduğu, bu yırtığın ne zaman ve kimin tarafından yapıldığının anlaşılamadığı, ancak yırtığın büyüklüğü itibari ile oy pusulalarının bu yırtıktan çıkacak düşebileceği tespit edilmiştir. 1125 nolu tutanakta yırtık çuvala ait resimlere ait oy çuvalına ilişkin tutanak tutulduğu ve bu sayımda Barış ve Demokrasi Partisi'nin 4 oy azaldığı, AK Parti'nin oyunun da 4 oy arttığının tespit edildi."

Tİ(SS)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title