Haberler

İstatistikler Işığında 'Manisa'da Eğitim Analizi' Paneli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in kuruluşunun 89. yıldönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü nedeniyle TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ‘İstatistikler Işığında Manisa’da Eğitim Analizi’ konulu panel düzenlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in kuruluşunun 89. yıldönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü nedeniyle TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle 'İstatistikler Işığında Manisa'da Eğitim Analizi' konulu panel düzenlendi.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, bazı daire müdürleri ve eğitimciler katıldı. Panelde konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişim ile birlikte her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok köklü, radikal değişimlerin yaşandığına yakinen şahidiz. Nedir bu değişiklikler? Özellikle rekabet ve rekabetle birlikte kalitenin ön plana çıkması. Tabii ki eğitim alanında da saydamlık, hesap verilebilirlik, kalite güvence sistemleri gibi konuları ön plana çıkardı. Eğitimle ilgili değerlendirmeler elbette girdiler ve çıktılar bakımından, tabii ki sayılarla yapılacak, istatistiklerle yapılacak. Eğitimle ilgili ölçüm ancak güvenilir istatistiki veriler yardımıyla gerçekleştirilebilecek. Özellikle spesifik olarak Manisa'da eğitim konusunun istatistiklerin ışığında ele alınması, analiz edilmesi ve değerlendirilmesi Manisa'da eğitim kalitesinin daha yukarılara taşınması bakımından büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla bu panelin verimli bir sonuç getireceğine inancım tam." şeklinde konuştu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Bugün burada Manisa'mızın eğitiminin tarihi gelişimini, 4 ilimizle ilgili istatistiki bilgilerin karşılaştırılmasını ve 2015-2019 stratejik planı sizlerle paylaşacağız. Eğitim dünyanın en zor işi, uzun bir süreç isteyen ve önünde de ciddi engelleri olan bir süreç. Ancak biz eğitimciler bu zoru başarmak için elimizden gelen çabayı, gayreti sarf edeceğiz. İnşallah bu panelde Manisa'mızın bilgilerini masaya yatıracak daha sonra eğitim ve öğretim alanında almamız gereken tedbirler neyse bu tedbirleri alacak, Manisa'mızdaki eğitimin ve özelliklede öğretimin kalitesini artırması noktasında bir plan ve program yapacağız." dedi.

TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol ise, Türkiye İstatistik Kurumunun büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği talimatla Merkezi İstatistik Dairesi adıyla 1926 yılında kurulduğunu belirterek, "Bu kurumun kurulmasına ilişkin kararnameyi bizzat Atatürk imzalamıştır. Toplumsal kalkınma, ekonomik gelişme ve büyüme ile köklü bir demokrasi hedefine ulaşmada istatistiğin önemi yadsınamaz. 26 bölge müdürlüğü ile TÜİK kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız ve uluslararası standartlara uygun istatistikleri elde etmek için çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda Manisa Bölge Müdürlüğü, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerindeki istatistiki çalışmaları yürütmektedir. Manisa Bölge Müdürlüğü 2004 yılında kurulmuş ve bugün 101 personeliyle görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Bölge Müdürlüğümüz enflasyon, işsizlik ve büyüme başta olmak üzere toplam 93 farklı araştırma için yaklaşık 15 bin hane, 25 bin iş yeri, 12 bin tarımsal işletme ve birçok kamu kurum ve kuruluşuyla görüşerek çalışmalar yürütmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat moderatörlüğünde düzenlenen panele TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve CBÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın panelist olarak katıldı. Panelistler, Manisa eğitimini istatistiki değerler, dünü, bugünü ve bilimsel olarak değerlendirdiler.

Daha sonra TÜİK'in kuruluşunun 89. yıldönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü münasebetiyle düzenlenen 'Hayatımız İstatistik' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışması birincisi Manisa Fen Lisesi'nden Sena Arda Çoban, İkinci Manisa Lisesi'nden Samet Kat, Üçüncü ise İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Melike Oral oldu. Resim yarışmasında birinciliği İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Taşkın, ikinciliği Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Özgür Uçan, üçüncülüğü ise Hamit Görgülü Anadolu Lisesi öğrencisi Meral Şensoy elde etti. Ödül alan öğrencilerin ödüllerini protokol üyeleri verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title