Haberler

İstanköy'de 2 Suriyeli, IŞİD Militanı Oldukları Şüphesiyle Tutuklandı

Güncelleme:

Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçen 100'e yakın Suriyeli umut yolcusu içinden 2 kişi, IŞİD militanı olabileceği gerekçesiyle tutuklandı.

Bodrum'dan dün yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçen 100'e yakın Suriyeli umut yolcusu içinden 2 kişi, IŞİD militanı olabileceği gerekçesiyle tutuklandı.

İstanköy'de yayın yapan 'www.kosnews24.gr' ve 'www.protothema.gr' adlı sitelerin haberlerine göre, dün yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçen 100'e yakın Suriyeli umut yolcusu içinden 2 kişi, IŞİD militanı olabileceği gerekçesiyle gözaltına alındı. Sorgulanan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 25 yaşlarındaki şüphelilerin üzerlerinde ve çantalarında yapılan aramalarda bıçak, silah, IŞİD kamplarına ait olduğu sanılan fotoğraflar, IŞİD bayrağı ve şüphelilerin bayrakla birlikte poz verdiği fotoğraflar bulunduğu kaydedildi. 2 şüphelinin, ifadelerinde, 'Esad'a karşı oldukları için cihat yolunda mücadele ettiklerini' söyledikleri de haberde duyuruldu. Yunan polisi, iki kişinin Paris'teki bombacılarla ilgili bağlantısını araştırdığı kaydedildi. Tutuklanan iki kişinin Atina'ya gönderileceği, Yunanistan'ın Bodrum'a yakın olan Kilimli (Kalimnos), İstanköy, Leros, Patmos ve Samos adalarında güvenlik açısından kırmızı alarma geçildiği belirtildi. Yunan polisi ve sahil güvenlik ekipleri sabaha kadar süren operasyonlarda onlarca kişiyi yakaladığı ifade edildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Kos Adası İstanköy Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title