Haberler

Istanbulnow!" Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

İSTANBUL (AA) – "IstanbulNow!" projesi kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında eserleri dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İSTANBUL (AA) – "IstanbulNow!" projesi kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında eserleri dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

"Le Meridien İstanbul Etiler"de gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren 12 fotoğrafın yanı sıra, fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un yarışmaya özel çektiği İstanbul fotoğraflarının da sunulduğu serginin açılışı yapıldı.

Mehmet Turgut AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin, İstanbul'un bugününü anlattığının altını çizerek, "Çekimler altı hafta sürdü. Benim açımdan enteresandı. Ben daha çok portre fotoğrafı üzerinde çalışıyorum. Benim için tabii ilkti bu. Baktığınız zaman, özellikle yarışmacıların fotoğraflarının hepsinin kendi içinde bir hikayesi gizli. Fotoğrafın karşısına geçip birkaç dakika geçirdiğinizde, fotoğrafçının niye orada olduğunu, ne anlatmak istediğini hayal etmek işin en keyifli tarafı" dedi.

Starwood Türkiye Bölge Müdürü ve Le Meridien Genel Müdürü Sabine Dorn Ağlagül, sokak fotoğrafları çekmesinin, Mehmet Turgut'un sınırlarını ortadan kaldırdığına vurgu yaparak, "Bu projeyi çok sevdim. Mehmet Turgut ile çalışmak benim için büyük bir zevk ve onur. Onu daha önceden tanımıyordum fakat işlerinden haberdardım. Şunu söylemeliyim ki onun kişiliği, ortaya koyduğu işlerden çok daha iyi. O mükemmel bir insan" ifadelerini kullandı.

Yarışmada ikinci olan Ali Efe Yılmaz, projeye katılmaktan keyif aldığını aktararak, "Gayet mutluyum. Çok güzel bir proje. İçinde yer almak çok güzel bir duygu. Açıkçası tahmin etmiyordum seçileceğini bile. Geçen senelerde çektiğim bir fotoğraftı son anda yolladım. Üç senedir hobi olarak fotoğraf çekiyorum" diye konuştu.

Sergide ayrıca, yarışmanın en iyi 12 fotoğrafının sahiplerinin, Mehmet Turgut tarafından çekilen fotoğrafları da yer alıyor.

Yarışmada birincilik ödülünü Luigi Zecchini alırken, ikincilik ödülüne Ali Efe Yılmaz ve üçüncülük ödülüne Camille Le Bras sahip oldu.

İhya Bozkurt, Ezgi Kurtuluş, Selman Şentürk, Muhammet Küçükbirinci, Hakan Yaşar, Ermetin Öztürk, Selahattin Gül, Alpay Erdem, Mert Bayrakçı ise dereceye giren diğer isimler oldu.

Açılışına Selami Şahin, Nilgün Belgün, Burak Hakkı, Levent Can, Menderes Samancılar gibi isimlerin katıldığı sergi, 31 Ocak tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Turgut Efe Yılmaz İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title