Haberler

İstanbullular Yeniden Başkan Seçilen Kadir Topbaş'ı Tebrik Etti

Güncelleme:

Yerel seçimin ardından ilk programında 9. Uluslararası Lale Festivali'nin açılışına katılan Başkan Kadir Topbaş'ı İstanbullular tebrik etti.

Yerel seçimin ardından ilk programında 9. Uluslararası Lale Festivali'nin açılışına katılan Başkan Kadir Topbaş'ı İstanbullular tebrik etti. Dakikalarca alkışlanan Topbaş, "O kadar büyük bir sorunluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse..." dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçimlerin ardından basına açık olarak düzenlediği ilk programında Emirgan Korusu'nda düzenlenen 9. Lale Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. Lalenin 9 yıllık çalışmaları neticesinde evine döndüğünü belirten Başkan Kadir Topbaş, "Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü" dedi.

Lalenin ve bu festivalin reklam değeri ölçülemeyecek kadar çok

Türkiye'nin artık lale soğanı ithal etmek yerine ihraç eden bir ülke haline dönüştüğünü ifade eden Kadir Topbaş, İstanbul'da festival kapsamında yapılan lale dikiminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu söyledi. "Lalenin ve bu festivalin reklam değeri ölçülemeyecek kadar çok" diyen Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

"En büyük teşekkür İstanbullulara. Sizler bu yetkiyi vermeseydiniz... Bugün en büyük teşekkür sizlere, İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığı bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorunluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse. Zaman makinesi olsa da zamanı kırparak çoğaltabilsek. Bana ve partime destek veren tüm yurttaşlarıma, hatta oy verememiş olsa da gönlü, İstanbul sevdasıyla kavrulan insanlarımıza hizmet etmek bizim en büyük onurumuzdur."

Gelinen nokta gerçekten gurur verici

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından lalenin taç yapraklarıyla renklendirilen doğal pastayı eşi Özleyiş Topbaş ile kesti ve vatandaşlara ikram etti. Bir saate yakın vatandaşların yeni dönem başkanlığı için tebriklerini kabul eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Kadir Topbaş, daha sonra Emirgan Korusu'nun içindeki Lale Vakfı'nda, İsmail Acar tarafından festival kapsamında hazırlanan Lale Sergisi'nin açılışına katıldı.

Başkan Topbaş, burada yaptığı konuşmada da şehirlerin medeniyetlerin yeşerdiği ve dünyaya yansıtıldığı yerler olduğunu ifade ederek, şehirlerin insanlara, yaşayanlara kentlilik kavramları ve yaşam tarzlarını verdiğini dile getirdi. Kentlerin bu özellikleriyle dünya tarafından da algılandıklarını dile getiren Topbaş, 8 bin 500 yıllık tarihiyle adeta tarihin çeyiz sandığı olan İstanbul'u tekrar dünyayı etkilediği günlerine taşımak istediklerini ifade etti.

Şehirlerde günlük yaşamın yanı sıra, insanların estetik duygularını geliştirecek alanlarda da çalışmalar yapılmasının gerekli olduğunu kaydeden Topbaş, insanının öncelikle günlük beklentilerini karşıladıktan sonra kentle temas kurmaya başladığına işaret etti.

Topbaş, "İstanbul'da bu olgunun oluştuğunu özellikle gördüğümü ifade etmek istiyorum. Artık İstanbullular sadece kendi yaşamlarını değil, kentin tümüyle ilişki kurduklarını, kente sahip çıkmaya başladıklarını gördüğüm için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Lale bizden bir parça. Her dönem bunu ifade ettik. Bizim edebiyatımıza, mistik hayatımıza, inanç dünyamıza kadar tarihte oldukça önemli bir yer tutmuş bir kavramdır. Bu güzelliğin İstanbul'da yaşaması açısından 2005'te bir başlangıç yaptık ve bugün gelinen nokta gerçekten gurur verici bir boyuta ulaştı" diye konuştu.

Başkan Topbaş, konuşmaların ardından eşi Özleyiş Topbaş ve Sanatçı İsmail Acar birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Eşiyle birlikte sergiyi gezen Topbaş'a İstanbul Lale Vakfı'nın yöneticileri ile İBB Bürokratları da eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özleyiş Topbaş Kadir Topbaş İstanbul Emirgan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title