Haberler

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi 'Nin 133. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

* İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi'nin 133'üncü kuruluş yılı, Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği'nin gerçekleştirdiği baloyla kutlandı.

* İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi'nin 133'üncü kuruluş yılı, Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği'nin gerçekleştirdiği baloyla kutlandı.

Haber: Murat DELİKLİTAŞ, Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi'nin 133'üncü kuruluş yılı, Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği'nin gerçekleştirdiği baloyla kutlandı. İstanbul Marriott Hotel Şişli Balo Salonu'nda düzenlenen baloya, eski ekonomi bakanlarından ve Demokratik Sol Parti eski Genel Başkanı Masum Türker'in de bulunduğu çok sayıda okul mezunu siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve işadamı katıldı.

Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Hikmet Kabuk, baloda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Okulumuzun 133'üncü, derneğimizin 80'inci kuruluş yıldönümü balosunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu mutlu günümüzde birlikte olduğumuz için mutluyuz. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu sene bu etkinliğimizi yapmamayı çok düşündük. Olaylar, sıkıntılar, ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöken olaylar.. Bizler, böyle bir etkinliği yapıp yapmama konusunda tartıştık. Ancak biz biliyoruz ki; karanlık güçlerin, bu tür olaylarla insanların yaşam sevinçlerini yok etmek, umutlarını kırmak, mücadele azimlerini bitirme amacında olduğunu biliyoruz. Bizler bu filmi 12 Eylül öncesi izledik. Toplum o kadar çaresiz bırakıldı ki 12 Eylül yaşandı. Türkiye ta o günlerden bu günlere taşındı. 80 yıldır her şeye rağmen yapılan balomuzu bu sene de yapmaya karar verdik. Okulumuz Tanzimat dönemi sürerken 1883 yılından başlayarak Türkiye'nin ticaret, bankacılık, muhasebe ve hariciye alanlarında yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. Okulumuz değişik aşamalardan sonra bugün, Marmara Üniversitesi olarak eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. En büyük idealimiz okuluna değer katan mezun, üyesine değer katan dernek olarak nice yıllar başarılı çalışmalarımızın, siz değerli üyelerin katılımıyla devam etmesini diliyorum"

"MEZUNLARIMIZDA NASIL BİR GENÇLİK YETİŞTİRDİĞİMİZİN SOMUT BİR İFADESİDİR"

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert ise, 'Marmara Üniversitesi olarak, gençleri yetiştiren, İlim, irfan yuvasıyız. Dilerim bu yolda, çağdaş Üniversite denilince ilk akla gelen biz oluruz. Öyleyiz de zaten. Mezunlarımızda nasıl bir gençlik yetiştirdiğimizin somut bir ifadesidir. Bu camianın bir parçası olmaktan gerçekten onur ve gurur duyuyorum. Nice 16 Ocakları birlikte kutlamayı dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.Konuşmaların ardından okulun mezunlarından Marmara Üniversitesi genel Sekreteri Doç.Dr Mehmet Ersoy, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nuran Cömert, eski İstanbul milletvekillerinden Onursal Genel Başkan Yüksel Çengel ve derneğin eski başkanı Saffet Açıkgöz'e 'Yüksek Ticaret Başarı' plaketleri takdim edildi.

ÖNEMLİ MEZUNLAR

1883 yılında Tanzimat döneminden başlayarak Türkiye'nin ticaret, bankacılık, muhasebe ve hariciye alanlarında yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak için kurulan Yüksek Ticaret Mektebi Alisi,1936 yılında Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu,1959 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi, 1982 yılında Marmara Üniversitesi İİBF ve 2012 yılında Marmara Üniversitesi İktisat,İşletme ve Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Okulun mezunları arasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz, Başbakan yardımcıları Medeni Berk ile Kaya Erdem'in de bulunduğunu çok sayıda önemli isim bulunmakta.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi İstanbul Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title