Haberler

Zehirli Tırtıl, Ağaç ve Bitkilere Zarar Veriyor!

Güncelleme:

İthal orman ürünleri ile Türkiye'ye gelen ağaç yiyen böceklerden sonra, şimdi de zehirli tırtıl ağaçlara ve bitkilere zarar vermeye başladı.

İthal orman ürünleri ile Türkiye'ye geldiği tahmin edilen 'Anoplophora spp' (Uzun antenli turçgil böceği) cinsi ağaç yiyen böcekten sonra şimdi de zehirli tırtıl ağaçlara ve bitkilere zarar vermeye başladı.

İLAÇLAMA YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Zeytinburnu'nda ortaya çıkan ve ağaçları adeta kemirerek ölümünü neden olan 'Anoplophora Chinensis' cinsi böcek bu yıl da Fatih ilçesinde rastlanmış ve belediye ekipleri hasta ağaçları keserek önlem alma yoluna gitmişti. 'Turunçgil uzun antenli böcek' olarak da bilinen 'Anoplophora Chinensis', ile ilaçlama yoluyla mücadeleye başlanmıştı.

ŞİMDİ DE ZEHİRLİ TIRTIL

'Anoplophora Chinensis'den sonra şimdi de İstanbul'da özellikle Beyoğlu bölgesindeki ağaç ve bitkilerde görülen zehirli tırtıl ile mücadeye başlandı. Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Cihangir bölgesinde ağaçları ve bitki örtüsünü tahrip ederek yok eden, kuşların bile yemekten kaçındığı tırtılları etkisiz hale getirmek için alarma geçti. Cihangir park ve bahçelerinde iki haftadır baş gösteren zehirli tırtıl ağaçları kurutup; bitkileri yok ediyor. Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanarak Cihangir'in hemen her mahallesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AĞAÇ DALLARI TIRAŞLANDI

Taşıma toprak veya ithal ağaç yoluyla geldiği tahmin edilen kemirgen tırtıllar, ağaçların yapraklarını yiyerek yok ediyor.Özellikle yüksek ağaçların olduğu noktalarda vinç yardımıyla ilaçlama çalışmaları yürüten ekipler tırtılların yayılmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yapılan ilaçlamalarda halk sağlığı düşünülerek tarım ilacı yerine, insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek ilaçlar kullanıyor. Vatandaşların yoğun olarak şikayette bulunduğu tırtıllar yüzünden bazı ağaçlarda çürüme belirtileri başlayınca ağaç dalları kesilerek tıraşlandı.



TIRTILLAR BİTENE KADAR ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Numan Akol, tırtılların zehirli bir türden olduklarını bu yüzden kuşlar ve diğer hayvanlar tarafından yenilmediklerini belirterek, tırtılların ilaçlama çalışmaları olmazsa ağaçları tamamen kurutacağını söyledi.

Tırtılların zehirli bir tür olduğunu ancak insan sağlığına zarar vermediklerini düşündüklerini ifade eden Akol, "Tırtılların insanlara zarar verdiklerine tanık olmadık ama bu tırtılları, kuşlar, ördekler ve tavuklar yemiyor. Normalde yemeleri lazım ama hiçbir hayvan bunu yemiyor. Doğal düşmanları yok gibi duruyor. Çok yaygın olarak tırtıllar her tarafa yayıldı. İlaçlama dışında başka çare bulamadık. Nereden geldiği noktasında bir bilgim yok. İthal ağaçlarla gelmiş olabilir taşınan topraklara ya da yeni dikilen bitkilerle gelmiş olabilir," diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Zeytinburnu Cihangir Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (1)

Hasan:

Bu tirtillari 2 sene önce almanyada görmüstüm kein onlar getirmistir.savas her türlü yapilir bu da ekolojik savas.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title