Haberler

İstanbul Valiliği'nden Şehit Ailelerine İftar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bin 600 şehit ve gazi yakınına iftar verdi. İftar programında konuşan Mutlu, "Bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak, millet olarak hissediyoruz ve şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde yaşatıyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehit yakınlarına WOW Otel'de iftar yemeği verdi. İftar programına Vali Mutlu'nun yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile bin 600 şehit yakını katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, dualarla devam etti.

İftar programına katılan şehit aileleri Vali Mutlu'ya yoğun ilgi gösterdi.

İftarın ardından konuşma yapan Mutlu, şehit ailelerinin başının tacı olduğunu belirterek, "Biz de bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak, millet olarak hissediyoruz ve şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde yaşatıyoruz. Sizler bu milletin en değerli, en onurlu, en kıymetli ailelerisiniz. Bunu her vesileyle vurguluyoruz. Bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin bütün birimleriyle birlikte sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Türkiye'de olan huzurun diğer ülkelerde de olması için dua ettiğini söyleyen Vali Mutlu, "Mübarek Ramazan ayında bu duygularla, bu temennilerle yüce Allah'a yalvarıyoruz, dua ediyoruz. İnşallah bugün ülkemizde var olan huzurun, dünyanın başka ülkelerinde, başta komşularımızda olmak üzere en derin şekilde yaşanmasını temenni ediyoruz. Çünkü biz Müslümanlar olarak, inananlar olarak, ülkemizdeki bu mevcut güzel tablonun hemen yanı başımızdaki ülkelerde fevkalade acı bir şekilde idrak edildiğini ve Ramazan ayının, rahmet ayının üzüntülerle geçtiğini yakinen müşahede ediyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı bu tablodan da büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah dua edelim ve bütün İslam dünyasındaki bu tablonun ülkemizdeki gibi huzura dönüşmesini temenni ederim" şeklinde konuştu.

İstanbul Valiliği'nin düzenlediği iftar programı müzik dinletisiyle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hadi Salihoğlu Selami Altınok İstanbul Politika Güncel Haberler

title