Haberler

İstanbul Valiliği'nden şehit ailelerine iftar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde yaşatıyoruz.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde yaşatıyoruz. Sizler bu milletin en değerli, en onurlu, en kıymetli ailelerisiniz. Bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin bütün birimleriyle yanınızda olmaya gayret ediyoruz" dedi.

İstanbul Valiliği, şehit ailelerine Wow Hotel'de iftar yemeği verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, askeri yetkililer ve bin 200 şehit yakını katıldı.

Yemek duasının ardından konuşan Vali Mutlu, şehit ailelerini selamlayarak, bu rahmet ayını İstanbul'da, Türkiye'de ve bütün İslam dünyasında huzur içerisinde geçirebilmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Şehit ailelerinin kendilerini onurlandırdığını vurgulayan Mutlu, "Sizler de bu onuru en derin şekilde hisseden ailelersiniz. Yavrularınızı, kardeşlerinizi, netice itibariyle en kıymetli varlığınızı bu milletin ve devletin bekası için aziz vatan topraklarına genç yaşta uğurladınız. Bu rahmet ayı vesilesiyle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Mutlu, şehitliğin en büyük onurlardan biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Fakat bu onuru hissederken elbette ki yaşadığınız büyük acının hiç unutulmaz, derin tesirlerini her gün itibariyle hissediyorsunuz. Biz de bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak, millet olarak hissediyoruz. Şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde yaşatıyoruz. Sizler bu milletin en değerli, en onurlu, en kıymetli ailelerisiniz. Bunu her vesileyle vurguluyoruz. Bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin bütün birimleriyle yanınızda olmaya gayret ediyoruz."

Türkiye'de var olan huzurun başta komşu ülkeler olmak üzere tüm dünyada en derin şekilde yaşanmasını temenni ettiklerini aktaran Mutlu, "Çünkü biz Müslümanlar olarak, ülkemizdeki bu mevcut güzel tablonun hemen yanı başımızdaki ülkelerde fevkalade acı bir şekilde idrak edildiğini ve ramazan ayının üzüntülerle geçtiğini yakinen müşahede ediyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı bu tablodan büyük üzüntü duyuyoruz. İslam dünyasındaki bu tablonun ülkemizdeki gibi huzura dönüşmesini temenni ederim" şeklinde konuştu.

-Şehit ailelerine iftar

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title