Haberler

"Istanbul Unveiled"le Türkiye'ninTanıtımına Büyük Katkı

Güncelleme:

Amerika dahil 5 ülkedeki festivallerde gösterilecek olan "Istanbul Unveiled"in yapımcılığı ve yönetmenliği İstanbul Rehberler Odası Başkanı Şerif Yenen üstlendi.

Yapımcılığı ve yönetmenliği İstanbul Rehberler Odası Başkanı ve turizm yazarı Şerif Yenen tarafından üstlenilen ve Amerika, Hırvatistan, Polonya, Bulgaristan, Azerbaycan'da birçok film festivalinde değişik dallarda ödül almış "Istanbul Unveiled" filminin tanıtım toplantısı, seyahat denince ilk akla gelen mekanlardan olan Hard Rock Cafe Istanbul'da gerçekleştirildi.

En önemli hedefi İstanbul'u bilinmeyen yönleriyle tanıtmak olan belgesel film 'Istanbul Unveiled' bu anlamda şehri ziyaret eden turistlerin merak ettiği soruların yanıtı olma niteliğini taşıyor. Film sadece konusuyla değil aynı zamanda Mercan Dede, Baba Zula ve Burhan Öçal gibi önemli isimlerin katkıda bulunduğu müzikleriyle ve filmde ele alınan kültürel değerlerimiz konusunda Asena, baklava yapılışı konusunda Nadir Güllü, perküsyon konusunda Burhan Öçal ve Tülin Şahin, Vedat Başaran, Demet Sabancı gibi diğer önemli isimlerle yapılan söyleşilerle de son derece dikkat çekiyor.

Şerif Yenen, filminin yanında ödül aldığı kitaplarıyla da biliniyor. Yenen, 'Istanbul Unveiled' filminin ziyaretçilere önceden hazırlanmış seyahat programları yerine, yerel halkla interaktif iletişime geçme olanağı sağlayan bir seçenek olduğunu söylüyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Hırvatistan Polonya Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title