Haberler

İstanbul Üniversitesi'nden Mustafa Demir'e Fahri Doktora Diploması

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e fahri doktora diploması verdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e fahri doktora diploması verdi.

Demir, diplomasını bugün İstanbul Üniversitesi Cemal Birsel Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Demir'e diplomasını üniversite rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından verildi. İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ise Demir'e İstanbul Üniversitesi rozeti taktı. Törene Sanatçı Petek Dinçöz, Tarihçi İlber Ortaylı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU"

Yunus Söylet yaptığı konuşmada, "Ben Sayın Mustafa Demir'i tanıdığımda rektör değildim. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. O da belediye başkanı değildi. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. Biz iki meslektaş, iki aynı üniversite mezunu, iki Fatihtaş, iki dost, iki kardeş olarak birbirimizi tanıdık. Benim ilk izlenimim şu oldu. Ne kadar güzel iletişim kurabilen bir insan, onun için iletişimle ilgili bir fahri doktora vermemizin çok doğru bir yaklaşım olduğunu yürekten inanıyorum. Sonra dostluğumuz ilerledi. Sonra bu görevler başladı. Görevler dolayısıyla sorumluluklar arttı. ve muhtemelen kendisinin bile şu an sayısını, maddi değerini, muhtemelen bir çoğunun adını bile unuttuğu bir çok ortaklık ve iş birliği yürüttük. Mustafa Demir beyefendinin ve Fatih Belediyesi'nin İstanbul Üniversitesi'ne çok büyük katkısı oldu. Umut ediyorum biz de üniversite olarak aynı şekilde yerel yönetimimize bu katkı ve desteği sağlamışızdır" dedi.

"BİLİMSEL BİR GÖZLE DEĞERLENDİRİLMESİNİN NETİCESİ OLSA GEREK"

Mustafa Demir ise törende yaptığı konuşmada, "Her biri kıymetli akademisyenlerden oluşan İstanbul Üniversitesi Senatosu'nun şahsıma layık gördükleri Halkla ilişkiler Bilim Dalı Fahri Doktora ünvanını almak üzere huzurunuzda bulunuyorum. Şüphesiz ki bu unvan, seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yapıyor olmanın yanı sıra insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin neticesi olsa gerek" dedi. Şeyh Edabali'nin İlk Osmanlı Padişahı Osman Bey'e "Ey oğul" diye başlayan nasihatını kulaklarına küpe yaptıklarının altını çizen Demir, "Halkımıza her zaman hoşgörü ve adaletle hizmet ettik. Onları her zaman derin kulaklarımızla dinledik. Bizim için zaten onlar değerliydi. Onlara değerli olduklarını hissettirdik. Ayrıca bilgiye önem verdik " diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İLE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Bu arada tören sırasında bir grup öğrenci, Mustafa Demir'e fahri doktora verilmesini protesto etti. Çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi alırken törenin yapıldığı salona girmek isteyen öğrencilerle, üniversitenin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kısa süreli arbedenin de yaşandığı gerginliğin ardından içeriye girmelerine izin verilmeyen öğrenciler, iletişim fakültesi bahçesinde açıklama yaptı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mustafa Demir Yunus Söylet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title