Haberler

İstanbul'un Yeni Havalimanı Finansmanı İçin Teyit Protokolü İmzalandı

İstanbul’un yeni havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin 4,6 milyar euro kredi için DHMİ Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandığı açıklandı.

İstanbul'un yeni havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin 4,6 milyar euro kredi için DHMİ Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandığı açıklandı.

İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4,6 milyar euro kredi için; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, İGA ve ilgili bankalar arasında 'Teyit Protokolü' imzalandığı açıklandı.

DHMİ internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzey-güney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Finansbank tarafından karşılanacak olan finansman kredisi 'Teyit Protokolü'; DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile İGA ve Banka yetkililerinin katılımıyla DHMİ Genel Müdürlüğü mavi salonda imza altına alındı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title