Haberler

İstanbul 'Un Yeni 700 Bekçisinden Biri Olmak İçin 2 Bin Başvuru

Vali Şahin : "Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz, bekçimizin düdüğünün bize verdiği güven ve huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz" talebinin bir nebze karşılanmasıdır buHaber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ, İstanbul DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde istihdam...

Vali Şahin : "Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz, bekçimizin düdüğünün bize verdiği güven ve huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz" talebinin bir nebze karşılanmasıdır bu

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ, İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 700 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvurular geçtiğimiz hafta başladı. Vali Vasip Şahin şuana kadar bekçilik için 2 bine yakın başvurunun olduğunu söyledi.

BAŞVURUDA SON GÜN 25 ŞUBAT

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 16 Şubat Perşembe günü başvuruları başlayan İstanbul'a bekçi alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Vasip Şahin, "İstanbul'a ilçelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak ve bunun başvuruları başladı. 25 Şubat'ta başvurular sona erecek. Burada şuna özellikle dikkat ettik; birincisi en az bir yıldır İstanbul'da yaşıyor olması, ikincisi başvurduğu ilçede çalışacak olması. Bunlara özellikle dikkat etmeye çalıştık. Çünkü birden çok ilçeye başvurduğunda ilçeler arasında müracaat dengesizliği ya da çakışmalar fazla olacaktı. Yine İstanbul'u tanıyor olması İstanbul'un caddesini, sokağını biliyor olması da görev yapacak olan personelimiz açısından bir gereklilik ve avantaj olarak düşünüldü. Bekçilik mahallemizdeki tarihi unsurlardan birisi. Mahallenin, sokağın her şeyini bilen, oradaki insanları tanıyan, birebir onlarla muhatap olan ve dolayısıyla oradaki güvenlik algısı ile ihtiyacını en yakından bilen insan olması hasebiyle önemli bir görev ifa ediyordu. İnşallah bundan sonra da yine İstanbul'da sokak ve mahalle aralarında tekrar bekçilerimizi vatandaşlarımız görecekler" diye konuştu.

"MAHALLELİDEN GELEN TALEP"

Şuana kadar bekçilik için 2 bine yakın başvurunun olduğunu belirten Vali Şahin, "Şu anda kadrolarımızda bekçi olarak görev yapanlar var. Bekçilik için bir süre alım yapılmadı. Tekrar alınma ihtiyacı doğdu. Bu biraz da mahalleliden gelen talep. Yani 'Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz, bekçimizin düdüğünün bize verdiği güven ve huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz' talebinin bir nebze karşılanmasıdır bu" dedi.

"POLİSİMİZİN KULLANDIĞI BİRÇOK YETKİYİ BEKÇİLERİMİZ DE KULLANABİLMEKTEDİR"

İlk etapta 700 bekçi alımının yeterli olduğunu ilerleyen zamanlarda da ihtiyaca göre değerlendirmeler yapılabileceğini söyleyen Vali Vasip Şahin, "Yetkileri, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu var orada sayılmıştır. Hemen hemen polisimizin kullandığı birçok yetkiyi bekçilerimiz de kullanabilmektedir" ifadesini kullandı.

"NET RAKAM VERMEK DOĞRU OLMAZ"

Vali Şahin bekçi maaşlarıyla ilgili ise, "Maaşla ilgili şuanda net rakam vermek doğru olmaz; ama normal devlet memuriyeti karşılığı alacakları maaştır en azından" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vasip Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title