Haberler

'İstanbul'un Yarısı Benim' Diyen Vatandaş, Dava Üstüne Dava Açıyor

Güncelleme:

Ruznameci İbrahim Ağa'nın torunu olduğunu söyleyen ve İstanbul'un yarısının kendisinin olduğunu iddia eden Selahattin Çalışır, şimdi de "3'üncü Havalimanı'nın yeri benim" diyor.

Ruznameci İbrahim Ağa'nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır "3'üncü Havalimanı'nın yeri benim" diyerek dava açmaya hazırlanıyor. İstanbul'un yarısının kendisinin olduğunu iddia eden Çalışır, 60 yıldır dava üstüne dava açıyor.

Yeni Yüzyıl'ın haberine göre Selahattin Çalışır, dedesinin dedesinden kaldığını iddia ettiği arazilerin peşinde.İddiasına göre İstanbul Kasımpaşa, Aynalıkavak Kasrı, Haliç Tersanesi ve Boğaz kıyıları, Üsküdar hep O'nun! Çalışır, "Karadeniz kıyılarından Kilyos'tan başlayıp Bulgaristan'ın içlerine kadar uzanan topraklar da dedemin. Şu anda 3. Havallimanı benim arazim üzerine yapılıyor" dedi.

RUZNAMECİ DEDE İDDİASI

Osmanlı'da hazineye girip çıkan eşya ya da paraların günü gününe işlediği deftere Ruzname, defter kaydını tutana da Ruznameci denirdi. Selahattin Çalışır ise Ruznameci İbrahim Efendi'nin torununun torunu olduğunu savunuyor.

Sultan Abdülmecit ve Abdülhamit dönemlerinde yaşayan Ruznameci İbrahim Efendi üçü kız, üçü erkek olmak üzere altı çocuk sahibiydi. Vefat ettikten sonra çocuklarının yararlanması için mülhak vakıf kurdu. Ömrünün son dönemlerinde Giresun'un Çamoluk ilçesine ailesi ile birlikte yerleşen Ruznameci İbrahim Efendi, Giresun'da öldü. Çocukları da babaları öldükten sonra Giresun'da yaşamaya devam etti.

"BAKTIM ÜZERİNDE DONANMA VAR, HADİ DEDİM DEVLET MALI! AMA..."

Ancak Selahattin Çalışır, Erzincanlı… "Bu nasıl oluyor?" diye sorunca; "Bizim ailenin iki kolu var. Giresun'da da var Erzincan'da da. Ben 1954 yılında İstanbul'a geldim. Kasımpaşa'da dedemin arazilerini bir şekilde buldum ama baktım üzerinde donanma var, hastane var. O zaman hadi dedim devlet malı. Ama sonradan başka yerlerde de arazilerim çıktı. O zaman davalar açmaya başladım" diye anlatıyor.

ŞİMDİ HEDEFİNDE 3. HAVALİMANI SAHASI VAR

Elindeki Osmanlıca yazılı belgeleri gösteren Çalışır'ın dava dosyaları artıkça, artıyor. Çünkü arazileri sürekli genişliyor, şimdi de 3'üncü Havalimanı sahasına kafayı takmış durumda. "O araziler de dedemden kaldı, ama bir araştırma bile yapmadılar. Dedemin kurduğu vakfın malına el koymak için vakti zamanında yüzlerce sahte vakıf kurmuşlar. İstedikleri gibi bina yapıyorlar" diye konuşuyor.

DAVALAR REDDEDİLİYOR AMA VAZGEÇMEYE NİYETİ YOK

Açılan davaların çoğu reddedilmiş ama Çalışır, kararlı. Tapu dairelerinden, adliye koridorlarını adımlamaktan vazgeçmeye niyeti yok. İddiasına göre Silivri Cezaevi arazisi bile ağanın malı. Hatta Boğaz'da konaklar. Selahattin Çalışır 3 çocuk sahibi çiçekçilikten taksiciliğe kadar pek çok işi yapmış bir ticaret erbabı. "Benim malıma dünya şaşar. Koç gibi adam olurdum bu mallarla" diye hayıflanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kasımpaşa İstanbul Giresun Haliç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (75)

ALPASLAN KILIÇARSLAN TÜRKMENBEYİ TAPTUK:

Ne Osmanlısı dede osmanlımı kaldı ki senin arsalar kalsın. osmanlı dediğin bir avuç soylu idi, insanlar bir avuç soylu için kulluk ederlerdi dede. osmanlıyı vahdettin zamanında10 parçaya bölmüşlerdi dede hatırladınmı. ama birileri hala arapça diyor, mezar taşını okuyamıyorum diyor. elde kalana şükretmiyorlarda, birde sahiplenmeye kalkıyorlar, kim kurdu bu ülkeyi Atatürk ve ordusu biraz saygılı olun beya

11
12
yanıtYanıtla
TARIK:

EN BÜYÜK ATATÜRK, YAŞASIN LAİK CUMHURİYET

yanıt0
yanıt0
ÖNCE VATAN:

ulan gezici vatan hainleri dolap üstüne dolap oyun içinde oyun oyun oynuyorsunuz azıcık akıllı olun azıcık şerefiniz yokmu sizin

10
7
yanıtYanıtla
SERCİYO:

MİMARLAR ODASINA GİTSİN. . . HAİNLERE BEDAVA HUKUKİ DANIŞMAN VE AVUKAT VAR

14
2
yanıtYanıtla
GEBZELİ:

RUZNAMECİ HERŞEYİ KENDİ ÜZERİNE KAYDETMİŞ ANLAŞILAN :)))

13
1
yanıtYanıtla
gözgözlü:

80 yaşından sonra istanbulun yarısını ne yapcan, istanbulun hepsi senin olsa ne yazar

14
0
yanıtYanıtla
Biat mi asla!:

Türk milleti tarih yaptı. Osmanlı tarih yaptı. Ama tarih yazamadı. Türk milletinin tarihini yazan Mustafa Kemal Atatürk, Türk tarihini yazıya geçiren Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi. Yani bizim tarihimiz 1919 da başlar. .

7
4
yanıtYanıtla
Biat mi asla!:

Kim dedi osman Ertugrul. . Kimdir kendisi? Abdulhamidin torunu yani simdi bir padisahlik olsa su padisahimizdi. .

yanıt1
yanıt0
alp:

o topraklar savaşlarda savaşarak şehit olanların torunlarınındır dede git işine. Yunan, ingilliz fransız italyan sana mı bırakacaktı benim dedem olmasa.

11
0
yanıtYanıtla
MİLLETİM ADINA:

BU ÜLKE KAÇKERE YIKILDI KURULDU ATATÜRKTEN SONRA SEN NERDEN BAHSEDİYORSUN. 14 YILLIK ÜLKEYİZ ŞAHLANDIK RAHAT DUR HAKKIN VARSA DEVLET MÜADİLİNI YAPAR RAHAT OL.

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title