Haberler

İstanbul'un Fethi Erzurum'da Temsili Gemi ile Canlandırıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İstanbul Fethi'nin 562'inci yıldönümünü, gemiye çevirdiği otobüsü Cumhuriyet Caddesinde lise öğrencilerine çektirerek canlandırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İstanbul Fethi'nin 562'inci yıldönümünü, gemiye çevirdiği otobüsü Cumhuriyet Caddesinde lise öğrencilerine çektirerek canlandırdı. Üzerine 'Recep Tayyip Erdoğan Başkumandan' yazılı temsili geminin halatlarını Spor Lisesi öğrencileri tekbir getirerek çekti.

Büyükşehir Belediyesi, bugün Cuma namazının ardından Erzurum'un en işlek semti olan Cumhuriyet Caddesini taşıt trafiğine kapattı ve İstanbul'un fethini canlandırdı. Büyükşehir Belediyesine ait hurdaya ayrılan bir halk otobüsü, Makine İkmal Dairesinde yapılan 3 günlük çalışma ile gemiye benzetildi. Tarihi Ulu cami önüne getirilen 12 metre uzunluğunda 4.5 metre genişliğindeki temsili gemi, önde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP), yardımcıları ve alt belediye başkanları önderliğinde yavaş yavaş yürütüldü. Spor Lisesi öğrencilerinin halatla çekerek götürdüğü gemiye Mehteran Bölüğü de marşlarla eşlik etti. Fatih Sultan Mehmet'i ise Erzurum'un en kıdemli ciritcilerinden olan 86 yaşındaki Baki Bayraktutan canlandırdı. Kortejin en önünde ise Türk bayrağı bindiği kır atın sırtında dalgalandıran Baki Dede halkın ilgi odağı oldu. Halatları çekerken "Allahu ekber" diye tekbir getiren, sayıları 150'yi bulan öğrencilerin çektiği ve üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan Başkumandan' yazılı temsili gemi Ulu Camiden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Aziziye Parkına götürüldü. Temsili gemi zaman zaman yola park edilen taşıtlar nedeniyle güçlükle ilerledi. Yol boyu halk cep telefonlarının kamerası ile bu anı kaydetmeye çalıştı. İstanbul'un fethinin canlandırılması sırasında vatandaşlara Osmanlıca gazete dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title