Haberler

İstanbul'un En Değerli İlçesi Beşiktaş Oldu

Güncelleme:

"Taşı toprağı altın" olarak nitelendirilen İstanbul'un ilçelerinde konut metrekare fiyatları her geçen yıl artarken, Beşiktaş değerine değer katan ilçelerin başını çekti.

Tarih boyunca cazibe merkezi olma özelliğini yitirmeyen İstanbul'da, artan nüfus ve birçok önemli projeye ev sahipliği yapması gibi faktörler, her geçen yıl şehirde konut fiyatlarının daha da yükselmesini beraberinde getiriyor. Bu özelliğiyle "taşı toprağı altın" deyiminin de hakkını veren İstanbul'da, birçok ilçe yatırımcıların gözdesi altından daha fazla değerleniyor.

İSTANBUL'UN EN DEĞERLİ İLÇESİ

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'den edinilen verilere göre; 2015'in mart ayında Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatları yıllık yüzde 24,7 artarak 5 bin 885 bin liraya ulaştı. Bu sonuçla Beşiktaş, söz konusu dönemde fiyatı yüzde 10,6 yükselen gram altından daha fazla kazandırarak değerine değer kattı. Gram altının fiyatı, geçen yılın mart ayında bulunduğu 88,37 lira düzeyinden yükselişe geçerek, bu yılın mart ayını 98,86 liradan tamamlamıştı.

Beşiktaş ayrıca, mart ayında 5 bin 885 lirayla, İstanbul'un konut metrekare fiyatı en yüksek ilçesi olarak belirlendi. Bu ilçeyi, 5 bin 236 lira metrekare fiyatıyla Sarıyer ve 5 bin 94 lira metrekare fiyatıyla Kadıköy takip etti.

Söz konusu 1 yıllık dönemde konut metrekare fiyatları Sarıyer'de yüzde 22 ve Kadıköy'de yüzde 10,7 artış kaydederek, altındaki fiyat artış oranından daha fazla getiri sağladı.

EN UCUZ KONUTLAR SULTANBEYLİ'DE

İstanbul'da bu yılın mart ayında konut metrekare fiyatlarının en ucuz olduğu ilçe 887,7 lira ile Sultanbeyli oldu. Buna karşın söz konusu ilçede konut fiyatları mart ayında yıllık yüzde 17,8 artarak konut sahiplerini sevindirdi.

Sultanbeyli'nin ardından mart ayında metrekare başına en ucuz konutun bulunduğu ikinci ilçe Silivri olarak kayıtlara geçti. Söz konusu dönemde Silivri'de metrekare fiyatları bin 189,5 lira seviyesinde bulunurken, yıllık artış oranı yüzde 16,1 oldu.

İstanbul'da, mart ayı konut metrekare fiyatının en düşük olduğu ilçeler sıralamasında bin 263,3 lira ile Esenyurt üçüncü sırada yer aldı. Esenyurt'taki yıllık metrekare fiyatı artışı ise yüzde 14,1 düzeyinde gerçekleşti.

Bu sonuçlarla İstanbul'un en düşük konut metrekare fiyatına sahip ilçeleri Sultanbeyli, Silivri ve Esenyurt da altına meydan okuyan ilçeler arasına girdi.

İLÇELERDE KONUT YATIRIMININ BRÜT GETİRİ ORANI

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş'ın konuya ilişkin AA muhabirine verdiği bilgilere göre; bu yılın mart ayında, en düşük metrekare başına konut satış fiyatına sahip üç ilçe içinde konut yatırımının brüt getiri oranı Sultanbeyli'de yüzde 8,2, Esenyurt'ta yüzde 7,5 ve Silivri'de ise yüzde 6,2 oldu. Söz konusu rakam, Beşiktaş'ta yüzde 5, Sarıyer'de yüzde 4,3 ve Kadıköy'de ise yüzde 4,1 olarak belirlendi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sultanbeyli Beşiktaş İstanbul Silivri Memur Emlak Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

GencoMobil-IOS:

Simdi besiktas takimiyla ne alakasi var zirtolar

1
1
yanıtYanıtla
yesno:

Sabiha Gökcen''e indim. Sultanbeyli''den gecti otobus. Sok oldum. Kesinlikle buralarin yatirima ve bakima ihtiyaci var.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title