Haberler

İstanbul'un En Büyük Parkı Zeytinburnu'nda Açıldı

Güncelleme:


İstanbul Zeytinburnu'nda, Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Çırpıcı Şehir Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 99 yeni itfaiye aracı ve 2 yeni itfaiye binasıyla birlikte toplam yatırımların 121 milyon 962 bin 203 TL'ye mal olduğu İstanbul'un en büyük parkı olan 150 bin metrekarelik Çırpıcı Şehir Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Başakşehir ve Silivri Belediyelerine ait 2 adet yeni itfaiye binası ve 99 adet itfaiye aracının hizmete alım töreni de gerçekleştirdi. Açılış törenine İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Adayı Akif Köse, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

500 BİN METREKAREYLE İSTANBUL'UN EN BÜYÜK PARKI OLACAK

İçerisinde 5 adet tenis kortu, 2 adet halı saha, 2 adet basketbol sahası, buz pisti, piknik alanları, yürüyüş yolları, yeşil alan, fitness salonu, koşu ve bisiklet parkuru, İBB Sosyal Tesisleri, otopark, macera alanları ve oyun parkları gibi her türlü sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebildiği alanların yer aldığı 150 bin metrekarelik Çırpıcı Şehir Parkı'nda 350 bin metrekarelik 2. etap çalışmaları devam ediyor. Dev parkın yapımı tamamlandığında 500 bin metrekareyle İstanbul'un en büyük parkı haline gelecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptığı açılış konuşmasında, "Çırpıcı Çayırları'nın böylesine güzel olduğunu bizlere gösteren Rabbime şükrediyorum. Osmanlı'dan bugüne birçok insana hizmet etmiş olan ama son yıllarda gündüz gözüyle bile içine girilemez hale gelen bu çayırlara hayat veren İBB Başkanı Kadir Topbaş ağabeyime sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Bu metruk çayırların bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."dedi.

Merkezefendi, Topkapı ve Sümer Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarından bahseden Aydın, "İstanbul'un en büyük parkı olan Çırpıcı Şehir Parkı'nın şu an sadece 150 bin metrekaresini kullanıma açtık. Yapımı devam eden 2. etap alanı ise tam 350 bin metrekare. O da tamamlandığında toplam 500 bin metrekareyle İstanbul'un en büyük parkı Zeytinburnu'nda olacak."dedi.

Törende söz alan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, "Birgün Kadir Topbaş ağabeyimizle oturuyorduk. 'Ağabey Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı çayırları çok kötü bir halde Zeytinburnulu kardeşlerimiz için oraya kullanılabilir bir hale getiremez miyiz?' dedim. Topbaş Ağabey, "Sana bir sürprizim var bekle."dedi. Ve bugün İstanbul'un en büyük parkını Zeytinburnulu hemşehrilerimizin hizmetine sundu. Ona ve ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır."dedi.

ZEYTİNBURNU'NA 1 KAT TRİLYON 240 TRİLYONLUK YATIRIM

Sadece Zeytinburnu'na bir yılda 1 kat trilyon 240 trilyonluk yatırım yaptıklarının altını çizerek sözlerine başlayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Aziz İstanbullular! Bize ağabey dediniz, bizleri o hoş gönlünüze ağabey kıldınız. Bizler de o ağabeylik görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" mantığıyla hareket ediyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki en büyük hizmet insana hizmettir. Vatana ve millete hizmet etmek, bedeli ödenmeyecek kadar büyük bir hizmettir. Bu sebeple bizler, ekibimizle birlikte geceleri gündüze çevirmeye çalışıyoruz."dedi.

"SİYASETE MAKAM MEVKİ İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELDİK"

Gelecekte hayırla yad edilmek için çalıştıklarını ve siyasete de bu amaçla atıldıklarının ifade eden Topbaş, "Samimi söylüyorum, siyasete makam mevki için değil insana hizmet için atıldım. Gayemiz bu şehirde yaşayan insanların daha mutlu olması. Elbette metrobüste, metro da sorun var, bunları bizler de biliyoruz ve inanın her gün bunları çözüme kavuşturmak için çabalıyoruz."dedi.

Devletin kasasının dolu olduğunun belirten Topbaş, "Hamd olsun devletimizin kasası dolu. Belediye olarak devlete 1 lira borcumuz yok. Bakınız sadece 150 bin metrekarelik bu alanla beraber buradaki tüm yatırımlar, bize 121 milyon 962 bin 203 TL'ye mal oldu. Bunun daha 350 bin metrekaresi var. 2. etap çalışmaları da devam ediyor. 500 bin metrekareyle Çırpıcı Şehir Parkı'nı tamamlamayı düşünüyoruz. Bunları yapabilmemizin tek sebebi devam eden istikrarlı süreçle beraber gerçekleştirilen çalışmalar sonucu elde edilen gelirler. Bunlar sizin gelirleriniz, milletin gelirleri. Bunlara sahip çıkınız. Sizin gelirlerinizle dolan devletin kasasındaki parayı sizlere hizmet etmek için harcıyoruz. O yüzden yatırımlarımız daha da artacak."dedi.

İSTANBULLULARA 2 METRO HATTI MÜJDESİ

Hedeflerinin "Her Yere Metro, Her Yerde Metro" olduğunu belirten Topbaş, "Metroları yürüme mesafesi haline getireceğiz. Yani evden çıktığınızda maksimum 5 dakikada metroya varabilmenizi amaçlıyoruz. Bu amaçla 2 metro hattı daha açacağız ve bunların sayısını giderek arttıracağız."dedi.

Metrodan aktarma yaparak birçok ülkeye açılmayı hedeflediklerini belirten Topbaş, "Artık yer altından aktarmayla başka bir araca binmeye gerek kalmadan İstanbul'un birçok yerine gidebiliyorsunuz. Nasip olursa bunu daha çok yaygınlaştırıp tüm Türkiye'de yaygın hale getirmek istiyoruz. Bugün yaptığımız metro hatlarını diğer şehirlerden belediyeler gelip örnek alıyor. Dünyanın birçok ülkesi raylı ulaşımda İstanbul'u örnek alır hale geldi. Çünkü uluslararası AR-GE çalışmaları gerçekleştiriyoruz."dedi

VELİEFENDİ'YE 230 BİN METREKARELİK ORMAN KURULUYOR

Park ve bahçelerin demokrasi alanı olduğunu belirten Topbaş, Çırpıcı Parkı'nın, Veliefendi'ye kadar uzanan kısmına 230 bin metrekarelik orman yapacaklarını ifade etti. Çırpıcı Parkı'na Belgrad Ormanı gibi bir orman yapacaklarını kaydeden Topbaş, Zeytinburnu'nda piknik yapılabilen dev bir orman kurmayı planlıyoruz. Bunun çalışmaları şu an devam ediyor. 350 bin metrekarelik alan tamamlandığında vatandaşlarımız, hafta sonu ailesiyle birlikte gelip piknik yapabileceği 230 bin metrekarelik yeşil alana kavuşacak."dedi.

40 BİN SERVİS ARACINA GETİRİLEN YENİ FORMÜLLE TRAFİK RAHATLATILACAK

İstanbul'da 40 bin servis aracının olduğunu ifade eden Topbaş, "Bu servis araçlarına getireceğimiz yeni formülle birlikte hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeden trafiği rahatlatmaya çalışcağız."dedi.

Barajlardaki doluluk oranına da değinen Topbaş, , "Barajlardaki su seviyesi, yüzde %67'lerde şu an İstanbul'da su sıkıntısı yok. Hamd olsun, yağışlı dönemlere de girdik. Fakat yine de suyu israf etmemeliyiz. Siz aziz İstanbullulardan en büyük istirhamım suyu tasarruflu kullanmanızdır."dedi.

İSTANBUL'UN DAR SOKAKLARI YENGEÇ'LE AŞILACAK

İstanbul İtfaiyesi olarak hedeflerinin 3 dakikada bir olay mahallinde olmak olduğunun altını çizen Topbaş, "Dünyanın en iyi itfaiyesi olan olarak gösterilen New York itfaiye'siyle yarışır hale geldik. Göreve geldiğimizde, bölgede bin itfaiye personeli vardı. Şu an 4 bin itfaiye personelimiz bulunuyor. 3 dakikada bir olay mahallinde olmayı hedef edinmiş bir itfaiye ekibimiz var şu an. Bunu devam ettirebilmek adına birtakım araçlar temin ettik."dedi.

Çırpıcı Parkı'nın açılışı esnasında canlı yayınla Silivri ve Başakşehir yeni itfaiye binalarının da açılışını gerçekleştirilen Topbaş, "Kötü aletle iyi iş olmaz!" dedikten sonra 99 yeni itfaiye araçlarından birkaçını tanıttı. Topbaş, yangının gerçekleştiği mekandaki dumanı dışarı atmaya yarayan Dumansavar'ı ve dar sokaklar sebebiyle olay mahalline geciken itfaiye ekibinin imdadına yetişen "yengeç" aracını tanıttıktan sonra metro hatlarında rayların üzerinde gidebilen "Kararay" adlı itfaiye aracının test sürüşünü gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Zeytinburnu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title