Haberler

"İstanbul'un En Büyük Meydanını İnşa Edeceğiz"

Güncelleme:

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'a kentin en büyük meydanını inşa edeceğiz." dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'a kentin en büyük meydanını inşa edeceklerini, meydan tamamlandığında 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacağını belirtti.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen "Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları" konulu bir sunum yapan Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, ülkenin değişik belediyelerinde görev yapan yüksek lisans öğrencilerine hitap etti.

Kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını anımsatan Çağırıcı, kentsel dönüşümle fiziksel, ekonomik, işlevsel ve sosyal ömrünü tamamlamış kent dokularını ortadan kaldırılarak yerine güvenli, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir kent dokusu oluşturulmayı hedeflediklerini anlattı.

Çağırıcı, kentsel dönüşümün zihinlerde başlaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şehirde yaşayanları mutlu etmenin yolu, sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasından geçiyor. Sağlıksız kentleşmenin acı sonuçlarını 1992 Erzincan, 1999 Düzce ile Gölcük ve 2012 Van depremlerinde aldık. 1999 depremi, tedbir alınması açısından bir milat, Van depremi de büyük bir uyarı oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 'Siyasi hayatıma mal olsa da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz' dedi. Ekonomik şartlara rağmen Türkiye'de buna ciddi anlamda destekler geldi. Birçok gelir, deprem fonuna aktarıldı."

Bağcılar'ın cefasını çekenlerin, ilerleyen zamanlarda sefasını sürmesini istediğini aktaran Çağırıcı, "Bağcılar'a kentin en büyük meydanını inşa edeceğiz. Taksim Meydanı'nın büyüklüğü 38 bin metrekare. Bugün itibariyle Bağcılar Meydanı ise 35 bin metrekare. Bağcılar Meydanı tamamlandığında 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacak" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Çağırıcı İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title