Haberler

İstanbul'un Dereleri Temizleniyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), görev ve sorumluluk alanında yer alan derelerdeki bakım ve temizlik faaliyetlerini sürdürüyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), görev ve sorumluluk alanında yer alan derelerdeki bakım ve temizlik faaliyetlerini sürdürüyor.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen dere temizlik çalışmalarında binlerce metreküp teressübat çıkarılıyor.

İstanbul'daki derelerin akışkanlığını sağlamak ve dere yatağı ile koyda biriken malzemenin havaların ısınmasıyla birlikte kokarak çevreye rahatsızlık vermesini önlemek için temizlik çalışması yapan İSKİ ekipleri, çıkarılan malzemeleri depolama alanlarına naklediyor.

Ekipler, 2016'nın ilk 7 ayında Avrupa Yakası'nda, 58 derede 68 bin 644 metrede dere temizliği yaptı ve temizlik çalışmalarının ardından bölgeden 472 bin 489 metreküp malzeme ve teressübat çıkarıldı. Avrupa Yakası'nda en fazla teressübat çıkarılan dere havzalarının başında, Silivri, Çatalca ve Eyüp geldi.

İSKİ, Anadolu Yakası'nda da 28 dereyi temizledi. Çalışmada, 39 bin 936 metrede 38 bin 093 metreküp teressübat çıkarıldı. Beykoz Havzası'nda yer alan derelerde ise bu süreç boyunca 843 bin 954 metreküp teressübat bulundu.

Ataköy Arıtma Tesisinin kapasitesi artıyor

Atıksu arıtma tesislerinde son dönemlerde ileri teknolojiyi benimseyen İSKİ, Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini de arttırıyor.

Atık suları arıtmak ve çevreye zarar vermeden uzaklaştırılmasını sağlamak amacıyla İstanbul genelinde çalışmalarına ara vermeden devam eden İSKİ, İstanbul'u atık su ağlarıyla örmeye devam ediyor. 2009'da atık su arıtımında başlatılan reformlar, zaman ilerledikçe tüm tesislerde kendini hissettiriyor.

Yapımı sona eren ve son teknolojilerin kullanıldığı Selimpaşa, Büyükçekmece, Çanta ve kapasiteleri arıtılacak olan Tuzla, Ataöy, Ambarlı atık su tesislerinin hizmete girmesiyle İstanbul'daki atık suların yüzde 99'u arıtılacak. Bunlardan ilki 2009 yılında hizmete giren 390 bin metreküp kapasiteli ve Avrupa'nın sayılı tesislerinden biri olarak kabul gören Ataköy Arıtma Tesisinde gerçekleşiyor.

Haziran ayında yapımına başlanan ve 2018'de bitirilmesi öngörülen tesisin ikinci kademesi 240 bin metreküp kapasiteye sahip, 1 milyon 100 bin kişiye hizmet edecek şekilde tasarlandı.

Tesis, Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinin tamamıyla Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinin bir bölümünün atık sularını ileri biyolojik olarak arıtacak ve çevreye zarar vermeden uzaklaştıracak.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Ataköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title