Haberler

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Adaylığı

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla yapıldı.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla yapıldı.

İstanbul'da incelemelere başlayacak komisyonun Four Seasons Hotel'de yapılan açılış toplantısına, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, IOC Başkan Yardımcısı ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie ve komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, milli voleybolcu Neslihan Darnel ve diğer ilgililer katıldı.

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı organizasyon basına kapalı gerçekleştirildi. İstanbul 2020 Medya Bölümü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasından bazı bölümler verildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, açılış konuşmasında, "Türkiye pek çok şeyle tanınıyor ama ümit ederim şu ana kadar samimi Türk konukseverliğini tatmışsınızdır. Dünyaya kucak açıyor, evlerimizi, hayatlarımızı ve şehrimizi paylaşıyoruz. Halkımız olimpiyat oyunlarına hazır" ifadelerini kullandığı belirtildi.

"Biz gururlu bir milletiz. Biz samimi bir milletiz" diyen Gül'ün, daha sonra şöyle konuştuğu kaydedildi:

"Tüm dünyanın gözleri Türkiye'ye çevrildiğinde verdiğimiz sözleri tutacağız. Sunumları dinlediğinizde ve mekanları gördüğünüzde şu sözleri hatırlayacağınızı umuyorum; Türk hükümeti ve kişisel olarak Başbakan Erdoğan, İstanbul'un adaylığına ve söz verdiğimiz her şeyi yerine getirmeye tam anlamıyla destek vermektedir. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek üzerine kurulmuş bir tarihimiz var. Olimpiyat ruhu daha şimdiden Türk insanının kalbinde ve tüm ulusta yer etmiş durumda. Artık Türkiye'nin sırası geldi. Daha önce hiç olmadığımız kadar hazır olduğumuzu önümüzdeki günlerde göreceğinizi umuyorum. Evimize hoş geldiniz, İstanbul'a hoş geldiniz."

-Diğer konuşmacılar-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da yaptığı konuşmada, "Size olimpiyatlar konusundaki vizyonumuzu değil tutkumuzu anlatmak istiyorum. Bu ülke ve bu şehir en büyük onur olan olimpiyat ve paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazır ve bunu başarabilecek güçteyiz" ifadelerini kullandığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ise İstanbul'un her yönüyle olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu kaydederek, "İstanbul dünyada en fazla ziyaret edilen beşinci kent. Dünya burada olmak istiyor ve biz de içtenlikle onlara ev sahipliği yapmaya hazırız" diye konuştuğu kaydedildi.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın yaptığı sunumda İstanbul'un dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu ve mevcut tesis altyapısıyla birlikte olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kapasitede bulunduğunu ifade ettiği belirtildi.

Milli voleybolcu Neslihan Darnel'in de değerlendirme komisyonu üyelerine yönelik bir konuşma yaptığı bildirildi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Gül İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title