Haberler

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunlarına Adaylığı

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı kapsamında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı kapsamında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, adaylık süreciyle ilgili olarak bilgiler verdiği konuşmasında, "Türk Hükümetinin geçtiğimiz yıl açıkladığı 1,7 milyar Dolarlık yatırım programı kapsamında, 2020'ye kadar 415 halka açık spor tesisi ve 24 yeni mekan kurulacak. Yüzde 50'si 25 yaşın altında ve 20 milyonu 20 yaşından genç olan nüfusuyla oldukça büyük bir potansiyel seyirci kitlesine sahip olan Türkiye'nin her yanında spor faaliyetleri adaylığımız yoluyla tabandan elite kadar teşvik edilirken, yeni mekanlar şehrimizin ve sakinlerinin uzun dönemli ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanacak. Adaylığımız, sporun kültürler, inançlar ve gelenekler arasında köprü olma, kalıcı bir uyuma esin verme gücüne inanıyor" dedi.

Beker, yapılacak tesisler hakkında da bilgiler vererek, "İstanbul 2020, spor ve tesis programını Uluslararası ve Ulusal Olimpiyat ve Paralimpiyat Federasyoları'nın tam ortaklığıyla oluşturuyor. Sporcuların zamanlarının yaklaşık yüzde 80'ini antrenman yaparak geçirdikleri göz önüne alınarak, Olimpiyat Köyü'nde sporcuların kolayca erişebileceği büyük bir antrenman alanı ve hemen kuzeyinde de büyük bir sağlık alanı ayrılması planlanıyor. Bu da ilk defa Ulusal Olimpiyat Komitelerine

maddi yükümlülük getirmeden tüm Olimpiyat ve Paralimpiyat sporcuları için bir sağlık merkezi yapılacağı anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

NESLİHAN DARNEL: "İSTANBUL 2020'DE TÜM ATLETLER İÇİN İDEAL ŞARTLAR SAĞLANACAK"

Milli voleybolcu Neslihan Darnel ise, İstanbul 2020'de tüm atletler için ideal şartların sağlanacağına dikkat çekerek, "Benim gibi sporcuların tek düşüncesi elimizden gelenin en iyisini yapmak olacak. 2020'nin ardından benim kuşağıma anlamlı bir miras kalacak. Bizlere antrenman olanaklarımızı iyileştirecek ileri teknoloji ürünü tesisler, başarılarımızı artıracak antrenör ve personel sağlayacak" diye konuştu.

Çocukluğundan beri bir olimpiyat sporcusu olmak istediğini belirten Darnel, "İstanbul'u ve Olimpiyatları çok seviyorum. Çocukluğumda bir olimpiyat sporcusu olmayı istediğim gibi, İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları'nın da hem Türk halkı hem de dünya halkları için çok önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Neslihan Darnel İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title