Haberler

İstanbul'un 100 Şiiri Derlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, İstanbul için yazılan 100 şiiri "İstanbul'un Yüzleri" projesi kapsamında kitaplaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, İstanbul için yazılan 100 şiiri "İstanbul'un Yüzleri" projesi kapsamında kitaplaştırdı.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şair Enver Ercan tarafından yayına hazırlanan 100 şiirlik seçkide, bilinen ilk İstanbullu ozan Moiro'dan divan edebiyatının önemli kadın şairi Leyla Hanım'a, 27 Aralık'ta 79. vefat yılı olan İstiklal Şairi Mehmet Akif'ten İstanbul'un her semtine bir ömür feda eden Yahya Kemal'e, Necip Fazıl'dan yakın zamanda hayatını kaybeden Gülten Akın'a, Nazım Hikmet'ten Orhan Veli'ye 100 unutulmaz şairin şiiri buluyor.

Seçilen örneklerde hem İstanbul'daki hem de şiirdeki değişim ve gelişim göze çarpıyor.

Kitapta, Attila İlhan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cahit Külebi, Murathan Mungan, Cahit Zarifoğlu, Edip Cansever, Sezai Karakoç, Cemal Süreyya, Yavuz Bülent Bakiler, Ziya Paşa, Asaf Halet Çelebi, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Can Yücel, Ahmet Muhip Dıranas ve Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirleri de yer alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enver Ercan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title