Haberler

İstanbul'u Araplar Bastı!

Türk Dizilerinin Çok İzlendiği Arap Ülkelerinden İstanbul'a Turist Akını Başladı.

Fransız haber ajansı AFP, başta Gümüş olmak üzere, Türk dizilerinin çok izlendiği Arap ülkelerinden İstanbul’a turist akını olduğunu anlatan bir haber yayınladı.

AFP’nin Arap turist görüntülerini de geçtiği haberde, “Türk dizilerinde çapkın erkek-özgür kadın tiplemelerini izleyen Araplar, bu karakterlerin peşinden İstanbul’a akın etti” denildi.

Cezbeden kahramanlar değil, güzel İstanbul

SEYAHAT acentesi Heysem’in sahibi Eymen Maslamani, turistleri asıl cezbedenin dizi kahramanlarından çok, fondaki İstanbul’un güzellikleri olduğunu belirterek,  “Eskiden Araplar Türkiye’yi tanımıyordu. Kimi Arap ülkelerinden daha geri bir ülke zannediyorlardı. Dizilerde Boğaz’ı görünce, turist sayısı patladı. Herkes İstanbul’a gelmeyi ister oldu.”

‘Muhammed’i git, gör ve Ürdün’e gelmesini söyle’

AFP, haberinde Arap turistlerin İstanbul ziyaretleri sırasındaki görüşlerine de yer verdi. Ürdünlü turist Beşer El Macalı, Nur dizisinin ülkesinde popüler olduğuna işaret ederek, “Her Ürdünlü Nur ile Muhammed’in macerasını izliyor. İstanbul’a geleceğimi duyanlar bana ‘Mutlaka Nur ile Muhammed’i git gör ve Ürdün’e gelmelerini söyle’ dediler” diyor.

İlk 6 ayda Arap turist sayısı 500 bini buldu

AFP ajansının haberinde, rakamların da Arap turistlerin Türk dizilerine olan ilgisi net bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekilerek, “Arap turist sayısı ülkesine göre yüzde 21 (Birleşik Arap Emirlikleri), yüzde 51 (Fas) arasında arttı. İlk 6 ayda sayıları 500 bine varan Arap turistler, Türkiye’ye gelen toplam turist sayısının yüzde 5’ine yaklaştı” denildi.

Boğaz’daki tekne gezintisi kanıtlıyor

AFP’nin haberinde, İstanbul Boğazı’nda yapılan tekne gezilerinin Arap turistlerin neyi görmeye geldiklerinin en iyi ispatı olduğuna dikkat çekilerek, “Tekne Dolmabahçe yahut Beylerbeyi Sarayı’nın önüne geldiğinde, sessizce rehberi dinleyen turistler, ‘Sağda Nur dizisinin çekildiği evi görüyorsunuz’ anonsunu duyunca alkışlarla fotoğraf makinelerine saldırıyorlar” ifadesine yer verildi.

Yurtdışında yayınlanan bazı Türk dizileri

 Ihlamurlar Altında

 Kavak Yelleri

 Kaybolan Yıllar

 Kınalı Kar

 Menekşe ile Halil

 Yabancı Damat

 Yaprak Dökümü

 Yılan Hikayesi

 Elveda Derken

 Arka Sokaklar

 Bıçak Sırtı

 Annem

 Berivan

 Gümüş

 Genco

 Asi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title