Haberler

İstanbul Trafiğine Çözüm 'Heliport' mu ?

İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş öncülüğünde toplanan helikopter şirketleri, İstanbul’un hava ulaşımını masaya yatırdı.

İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş (İSPARK) öncülüğünde toplanan helikopter şirketleri, İstanbul’un hava ulaşımını masaya yatırdı. Helikopterlerin iniş-kalkışı ile ilgili sorunların konuşulduğu toplantıda Heliport projesi de ele alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş (İSPARK), Havayolu taşımacılığını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla sektörün öncü kuruluşlarını Ümraniye’de bulunan İSPARK merkezinde bir araya getirdi. İstanbul’un hava ulaşımının geliştirilmesi adına düzenlenen toplantıda, farklı noktalarda hava ulaşımını, taşımacılığını ve ticaretini yaygınlaştırmak, yeni helikopter pistlerini oluşturmak, hava turları ve acil durumlarda ambulans hizmeti vermek, farklı kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak amacıyla görüş birliğine varıldı.

HELİPORT SAYISI ARTACAK

Kısıklı ve Kadıköy helikopter pistleriyle yer hizmeti veren İSPARK, hava ulaşımını yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürürken, heliport sayısını arttırma yönünde de çalışmalar sürüyor. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak kullanılan heliport Kadıköy ve Üsküdar Kısıklı’da içlerinde yolcu bekleme salonlarının da bulunduğu modern pistlerle hizmet veriyor. Aynı zamanda hava ulaşımını daha etkin şekilde kullanmak adına Sütlüce, Şişli, Ümraniye Hekimbaşı, Yenikapı ve Maltepe dolgu alanlarında proje çalışmalarına devam eden İSPARK kısa zamanda bu noktaları hizmete açmayı planlıyor.

Skyline Uçuş İşletme Müdürü İsmail Türk, İstanbul’un hava ulaşımını rahatlatacak projeleri masaya yatırdıklarının altını çizerek, “10 şirket olarak İSPARK’ın davetine icabet ettik. Türkiye’de ticari havacılık yapan helikopter şirketlerinin temsilcileri olarak burada İSPARK’ın öncülüğünde İstanbul’da helikopterlerin iniş-kalkış yerleri ile ilgili sorunları çözmek ile ilgili heliport yerlerinin tespiti ve yapımına ilişkin projenin bir çalışma grubu da oluşturarak başlangıcını bugün yapmış bulunuyoruz. İstanbul’da bulunan heliport sayısını çok kısa sürede İSPARK’ın öncülüğünde artırarak İstanbul’da rahatlatmayı ve genişletmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

CENK İŞVER

İSTANBUL  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ümraniye Kadıköy Kısıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title