Haberler

İstanbul Sanat İçin Buluştu

Güncelleme:

Contemporary Istanbul 7. Yılında Muhteşem Bir Açılışa Daha İmza Attı

Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary

Istanbul, 22-25 Kasım 2012 tarihlerinde sanatseverleri İstanbul Lütfi Kırdar

Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde

buluşturuyor. Yurtdışından 57, Türkiye'den 45 olmak üzere 102 çağdaş sanat galerisi ve 612 sanatçının yer aldığı fuar muhteşem bir açılışa imza attı. 21 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşen açılış ve ön izleme davetinde cemiyet ve sanat dünyasının önemlitemsilcileri bir araya geldi. Güler Sabancı, Oya Eczacıbaşı, Akın Öngör, Tansa Mermerci, Erol Evgin, Mehmet Günyeli, Bedri Baykam, İnci Aksoy, Nil Karaibrahimgil, Serdar Erener,Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu açılışa katılan isimler arasındaydı.

Bu yıl yedincisi gerçekleşen Contemporary Istanbul, Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı olarak İstanbul'un kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya açmaya devam ediyor. Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği Contemporary Istanbul, 22 - 25 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 16.000 m2'lik alanda gerçekleşiyor.

Contemporary İstanbul'a 57'i yurtdışı, 45'i yurt içi olmak üzere 102 çağdaş sanat galerisi ve 612 sanatçı katılıyor. Dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art gibi uluslararası çağdaş sanat galerileri ve Türkiye'den en önemli galeriler İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşuyor.

21 Kasım Çarşamba akşamı Oya Eczacıbaşı, Akın Öngör, Tansel Mermerci,

Erol Evgin , Mehmet Günyeli , Bedri Baykam, İnci Aksoy gibi isimlerin katılımı ile gerçekleşen ön izleme , the Sofa All Arts'ta düzenlenen açılış partisi; "Smirnoff Presents Contemporary Istanbul Party" ile devam etti. Cemiyet ve sanat dünyasının önemli temsilcileri bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Oya Eczacıbaşı Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title