Haberler

İstanbul, Ramazan'ı Başakşehir'de Yaşayacak

Başakşehir Belediyesi, hazırladığı etkinliklerle İstanbullulara Ramazan ayının coşkusunu yaşattıracak.

Başakşehir Belediyesi, hazırladığı etkinliklerle İstanbullulara Ramazan ayının coşkusunu yaşattıracak.

Başakşehir Belediyesi, yediden yetmişe her yaş ve kesimden vatandaşa hitap edebilen zengin içeriği ve nitelikli programlarıyla sadece Başakşehir'e değil yine tüm İstanbul'a maneviyat coşkusu dolu bir Ramazan yaşatmaya hazırlanıyor.

Bahçeşehir ve Sular Vadisi olmak üzere iki bölgede gerçekleşecek olan Başakşehir Ramazan programları, bereketi ve sevinciyle 7'den 70'e herkesi kuşatan Ramazan dolu dolu yaşanacak.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında on binlerce mahalle sakinini sokak iftarlarında bir araya getiren Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerini bereket sofralarında yeniden bir araya getirecek. İlk iftar sofrası, 28 Haziran Cumartesi günü Kayabaşı Kiptaş Konutları'nda kurulacak. Mübarek ayın huzurunun ve mutluluğunun paylaşılan lokmalarla arttığı sokak iftarları 13 mahallede yer alacak ve Ramazan ayı boyunca 20 iftar sofrası kurulacak. Birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturan iftar sofraları, samimi ilişkiler ve kurulacak yeni dostluklarla ilçe halkının kaynaşması, sosyal birlikteliğin güçlendirilmesinde de önemli bir görev üstleniyor.

Sokak İftarlarının en geniş katılımlısı yine bu senede 19 Temmuz Cumartesi günü Sular Vadisi'nde olacak. Çorbasından, tatlısına kadar geniş bir menünün yer aldığı iftar hep birlikte edilen dualarla yapılacak. Aynı sokakta yaşasalar dahi belki de ilk kez gördükleri kişilerle oruç açacak Başakşehirliler, Ramazan'ın manevi havasını içine çekecek.

İFTARA SICAK YEMEK, SAHURA KUMANYA

Başakşehir Belediyesi ayrıca yıl boyunca sürdürdüğü sosyal yardımlar, erzak ve gıda dağıtımlarına Ramazan ayında da devam edecek. Başta yaşlı ve kimsesizler olmak üzere yardıma muhtaç hanelere iftariyelik sıcak yemek servisleri ve sahur kumanyaları dağıtımı yapılacak. Sosyal İşler Müdürlüğü'nce koordine edilen bu çalışmalarda, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla, her gün ihtiyaç sahiplerinin adreslerine sıcak yemek servisi yapılacak. Başakşehir Belediyesi'nin örnek uygulamalarından olan sıcak yemek dağıtımı ile ilçede yaşlı veya engelli vatandaşlara her akşam iftar ve sahur yemekleri belediye personeli tarafından götürülüyor. Kapsamı her sene genişletilerek devam eden sıcak yemek dağıtımı, Ramazan sonuna kadar devam edecek. Başakşehir genelindeki yaşlılar ve yalnız yaşayan bakıma muhtaç vatandaşlara da kişisel bakımdan, ev temizliğine, tadilata kadar geniş yelpazede evde bakım hizmeti verilecek.

CAMİ PROGRAMLARI İLE HUZUR DOLU İKLİM GÖNÜLLERE İŞLEYECEK

Bu mübarek ayın mana ve feyzinden azami ölçüde istifadeyi amaçlayan Başakşehir Ramazan programları bu yıl mahallelerde düzenlenen cami programları ile de dikkat çekiyor.

Cami Programları; Ömer Döngeloğlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ali Rıza Temel, Ramazan Kayan gibi ilahiyatçıların katılımıyla Ramazan'ın anlam ve önemi, oruç ve bu önemli aydaki ibadetlere dair hitabetlerin yanında farklı başlıklardaki dini konular, itikat esasları ve fıkhi hükümlere kadar geniş bir içerikle sohbet tadında geçecek. Irak, Suriye gibi ülkelerden sevilen hatip, hafız ve mevlithanların yer aldığı programlarda Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahilerle bu mübarek ay doyasıya yaşanacak.

Ramazan'ın manevi havası yüreklere işleyecek. Tüm mahallelerde yapılacak olan cami programları Kadir gecesinde de dolu dolu yaşanacak. Cami programlarında teravih namazı çıkışında vatandaşlara lokum ve şerbet de ikram edilecek.

SULAR VADİSİ VE BAHÇEŞEHİR'DE RAMAZAN STANTLARI

Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet alanına kurulan Ramazan stantları da Ramazan coşkusunu tüm Başakşehirlilere yaşatacak.

Kitapçılardan hediyelik eşyalara, el ürünlerinden yöresel tatlara kadar zengin içeriğiyle etkinlik alanlarına gelen ziyaretçilerin hizmetinde olacak olan stantlar, Ramazan gecelerinde binlerce ilçe sakinini yine buluşturacak.

RAMAZAN'DA ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Sular Vadisi ve Bahçeşehir'deki Ramazan alanlarında kurulacak şişme oyun parkurları, maskotlar ile çocuklar Ramazan akşamlarında önceki yıllarda olduğu gibi yine eğlenceye doyacak.

İftardan hemen sonra başlayacak olan çocuk etkinliklerinde çocuklar ve aileler Ramazan'ın neşesini doyasıya yaşayacak.

EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Başakşehir Belediyesi, Ramazan'ın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da huzurla yaşanması için gereken tüm önlemleri aldı. Başta Zabıta Müdürlüğü ekipleri olmak üzere Belediye'nin ilgili tüm birimleri, vatandaşların huzurlu bir Ramazan geçirmesi için hem etkinlik alanlarında hem de ilçenin önemli merkezlerinde 24 saat esasıyla görev yapacak. Başakşehirliler, Ramazan gecelerinin ayrıntılı programı ve detaylı bilgilerine Başakşehir Belediyesi web sitesinden ulaşabilecek. Başakşehirliler ayrıca ilçedeki Ramazan programlarıyla ilgili tüm soruları için 444 0 669 numaralı Çağrı Merkezi'nden de bilgi alabilecek.

CAMİLER BİRLİK BERABERLİĞİN ADRESLERİ

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ramazan ayı için yapılan hazırlıkları anlatarak, "Camilerimiz, aslında sadece 5 vakit namazın kılındığı yerler değil. Bu kutsal mekanlar, aynı zamanda toplumun tüm kesimiyle birlik ve beraberliğin simgesidir. Vatandaşlarımızın ibadethanelerimizi huzurla kullanabilmesi için esans ve gül suları ile temizledik. Camilerimizde Ramazan süresince sohbetler ve yurt dışından da kıymetli hocalarımızın katılacağı Kur'an tilavetleri yer alacak. İftar sofralarıyla konu komşu iftarda bir araya gelecek, dostluklar pekişecek. Gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızın Ramazan'ın maneviyatını ziyadesiyle yaşamasını amaçladığımız programlarımızla biz bu mübarek aya hazırız. Bu vesile ile Ramazan'ın tüm insanlık alemine ve şehrimize iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Ramazan Kayan Bahçeşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title