Haberler

    İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konseri

    Hakan Şensoy şefliğinde gerçekleşecek İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konseri, 24 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

    Hakan Şensoy şefliğinde gerçekleşecek İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konseri, 24 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

    Şef: Hakan Şensoy

    Solistler: Çağ Erçağ (viyolonsel), Nurkan Renda Rock Band

    Fulya Renda (akustik gitar) Levent Candaş (basgitar) Uğur Gülbaharlı (tuşlu çalgılar)

    Emre Günay (vurmalı çalgılar)

    Program

    Nurkan Renda /Old Giants

    Melih Kibar /Çoban Yıldızı

    Mazhar Alanson/ Güllerin İçinden

    Samir Yazbek /Weli Weli Men Hobboun Weli (Fesuphanallah)

    Nurkan Renda /Klinik

    Ahmet Güvenç/ Dönence

    Fuat Güner /Sakın Gelme

    Özer Şenay /Arap Saçı

    Cem Karaca/ Resimdeki Göz Yaşları

    Erkin Koray/ Fesüphanallah

    Orhan Gencebay/ Hatasız Kul Olmaz

    Cem Karaca/ Namus Belası

    Hakan Şensoy İstanbul'da doğan sanatçı, keman eğitimine Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Arnavutluk, İsviçre, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Romanya, Çin, Finlandiya, Yunanistan, Letonya, Azerbaycan, Estonya, Hollanda, Singapur, İsveç, İngiltere, Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Almanya, Rusya, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall, Lincoln Center – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

    Çağ Erçağ

    1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Jozsef Györffy ve Prof. Doğan Cangal'dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 yılında derece ile mezun oldu. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konser veren sanatçı, ayrıca Lois Claret'nin ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu. Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Alexander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok sanatçıyla konserler verdi. 2007'de gerçekleştirilen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi birçok etkinlikte solist olarak yer aldı.

    Nurkan Renda

    21 Ağustos 1975'te Ankara'da doğan Nurkan Renda, 6 yaşında piyano çalmaya başladı ve 10 yaşında Kemal Eroğlu Müzik Dershanesi'nde klasik gitar ile devam etti. 15 yaşında Cenk Eroğlu ile elektrogitar ve müzik teknolojisi konusunda kendisini geliştirmeye başladı. 1993 senesinde Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde klasik gitar bölümüne kabul edildi. Ireneuzs Stradıocki, Kağan Korad, Ayhan Erman gibi hocalarla çalıştı ve aynı anda Ankara'da, Alpay, Tolga Çandar, Erkan Oban, Ümit Eroğlu gibi isimlerle stüdyo kayıtlarında bulundu. 1998'de Bilkent Üniversitesi'nden mezun olan Renda, 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Müzikte İleri Araştırmalar Merkezi (MIAM) bünyesinde olan, "Tonmeister" master programına kabul edildi. Master programını Soner Egesel ile klasik gitar dalında tamamladı. İstanbul'da bulunduğu süre içerisinde bir çok isimle stüdyoda ve sahnede gitarist ve aranjör olarak çalıştı. İTÜ MIAM bünyesinde doktora eğitimine devam eden Renda, gitarist, eğitmen ve prodüktör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

    İstanbul Oda Orkestrası

    İstanbul Oda Orkestrası 1961 yılında Dr. Hamit Alacalıoğlu tarafından kurulmuştur.

    Orkestra 1961 - 1972 yılları arasında zamanın solist ve müzisyenleri ile birlikte konserler vermiş ve TRT İstanbul Radyosu'nda canlı konser kayıtları yapmıştır. Ayrıca, 1972 - 2001 yılları arasında da zaman zaman değişik şefler ile çalışmış, 2001 yılı itibariyle düzenli konserlerine tekrar başlamıştır.

    Cihat Aşkın ve Hakan Şensoy'un önderliğinde yeniden hayat bulan orkestra, yurt çapında verdiği konserler ile ülkenin en saygın topluluklarından biri durumuna gelmiştir.  2001-2009 yılları arasında 100'ü aşkın konser yapan İstanbul Oda Orkestrası, bu konserlerde çoğunlukla genç Türk solistleri ve Türk bestecilerinin eserlerine yer vermiş ve kendisi için yazılmış pek çok eserin de ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. 31. İstanbul Müzik Festivali'ne iki konser ile katılan orkestra bu konserlerden birinde dünyaca ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz'e eşlik etmiştir. 2004 NATO zirvesinde dünya liderlerine bir konser veren İstanbul Oda Orkestrası ayrıca Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, İsrail, İtalya ve Pakistan'a davet edilmiştir. Orkestra'nın genel müzik direktörlüğünü ve daimi şefliğini 2006 yılından bu yana Hakan Şensoy yürütmektedir.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Şişli

    Mekan : CRR Konser Salonu

    Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

    Başlangıç Saati : 24.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 24.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konseri

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Bulgaristan Arnavutluk Fransa İtalya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title