Haberler

İstanbul: Müsiad'dan 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı' Zirvesi

Son Yıllarda Konut Sektöründeki Aşırı Hareketliliğin Tetiklediği ve Kamuoyunda Tartışmalara Neden Olan 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı' Müsiad'ın İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda Uzmanlar Tarafından Masaya Yatırılıyor.

Son yıllarda konut sektöründeki aşırı hareketliliğin tetiklediği ve kamuoyunda tartışmalara neden olan 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı' MÜSİAD'ın İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda uzmanlar tarafından masaya yatırılıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nı 23 Aralık Cumartesi günü "Antalya Fame Resıdence Lara 5" otelinde gerçekleştirecek. Yabancılara gayrimenkul satışının değerlendirileceği istişare toplantısı için yabancıların gayrimenkul alımında en fazla tercih ettiği illerden biri olan Antalya tercih edildi.

Mülk edinme kanununda yapılan düzenlemelerin ardından farklı seslerin yükseldiği 'Yabancılara mülk satışını' konunun en yetkin isimleri tartışacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Atlı, mülk edinme kanunun uygulanışı ve yabancıların hangi illerde mülk edindiği hakkında analizler yaparken, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise yabancılara konut satışının konut sektöründe ne gibi hareketlenmeler getirdiğini ve sektörün sorunlarını anlatacak. Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı'nın da katılımının beklendiği toplantıda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Sayın Erdal Öner, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali Rıza Arslan ve MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Hikmet Köse de değerlendirme yapacak.

Yabancılara toprak satışının yanısıra inşaat sektörünün temel sorunlarının da tartışılacağı zirve MÜSİAD üyesi işadamları ve ilgili çevrelerin yoğun katılımı ile gerçekleşecek. İstişare toplantısı ile yabancılara mülk satışındaki belirsizliklerin ortadan kalkması, inşaat ve yapı sektöründe sektöründe yeni canlanmaların sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title