Haberler

İstanbul Modern Sinema'da Yabancı Dilde En İyi Film Adayları Gösteriliyor

Güncelleme:

İstanbul Modern Sinema, Oscar heyecanı yaklaşırken, "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisine aday olan filmleri anımsatarak, 8-18 Ocak tarihleri arasında "Oscar'ın Yabancıları"başlıklı programla, bu çekişmeli yarışta adı öne çıkan filmlerden bir seçki sunuyor.

Programda yer alan 12 film, Oscar adayı olmalarına rağmen aslında Hollywood kulvarının dışında, dünya festivallerinde başarılı olmuş, farklı dil ve kültürlerden filmlerin bir araya geldiği bir kategoriyi temsil ediyor.

Bu yıl 87. yaşını kutlayan Akademi Ödülleri'ne 83 ülke film gönderirken, geçtiğimiz günlerde bu aday adayları arasından 9 filmlik kısa liste açıklandı. "Oscar'ın Yabancıları" programında bu 9 filmlik kısa listeden, 5 film bulunuyor. Filmler arasında; başrolünde İlyas Salman'ın oynadığı Gürcü filmi Mısır Adası (Simindis Kundzuli), 2014 Cannes Film Festivali'nde "Belirli Bir Bakış" jüri özel ödülünü kazanan, Ruben Östlund imzalı İsveç filmi Turist (Force Majeure), "Altın Aslan" kazanan Dönüş'ten sonra bu yıl da Cannes Film Festivali'nden "En İyi Senaryo" ödülüyle dönen, Andrey Zvyagintsev imzalı Leviathan, Polonya'dan 2014 yılının en büyük sürpriz başarı hikayelerinden biri olan, anlatımı ve hissiyatıyla izleyicinin üzerinde iz bırakacak Pawel Pawlikowski imzalı İda ve Moritanya'nın Oscar adayı, Afrika sinemasının en büyük isimlerinden Abderrahmane Sissako'nun sessiz direnişi anlatan son filmi Timbuktu yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hollywood İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title