Haberler

İstanbul Minyatür Bahçe Tasarımı Öğrenci Yarışması" Ödül Töreni

"İstanbul Minyatür Bahçe Tasarımı Öğrenci Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

"İstanbul Minyatür Bahçe Tasarımı Öğrenci Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada birinciliğe Gizem Sezen, ikinciliğe Busenaz Bingül, üçüncülüğe Pavel İokhim layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, WOW İstanbul Hotel & Convention Center'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın koyduğu vizyon ile sektörde yapılan çalışmalarının bugün sonuçlarını verdiğini söyledi.

İstanbul peyzajındaki gelişmelerin her yıl artarak devam ettiğini vurgulayan Karahan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bütçeden önemli bir payı çevre yatırımları için ayırdık. İstanbul'da yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul'un geleceği için Başkanımızın da deyimiyle, 'daha yeşil daha renkli bir İstanbul'u' hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"Yerli üretim bizim için çok önemli"

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan da, İstanbul'da yaşayanlara yeşili, bitkiyi ve doğayı kent dokusu içinde olabildiğince hissettirmeye ve bunu arttırmaya çalıştıklarını kaydetti. Peyzajın, halkın yaşam kalitesi ve kentin görsel estetiği için çok önemli olduğuna dikkati çeken Ermeydan, şöyle konuştu:

"Nitelikli bitki temini için yerli üreticimizle alım garantili üretim sözleşmeleri yapıyoruz. Yerli üretim bizim için çok önemli. Geçen yıl Silivri ve Çatalca'da mevsimlik çiçek üretiminde sözleşmeleri yaptık. 2015 yılında da pek çok çalışmaya imza attık. Fransız Meilland Firması ile yeni 10 yıllık üretim lisans hakkı sözleşmesi imzaladık. Meilland gülleri peyzaj alanları için uygun özellikler taşıması nedeniyle İstanbul peyzajında da sıklıkla tercih ettiğimiz bir türdür. Ayrıca İstanbul ilçe belediyelerine ve kentin dışına da bize gelen talepler doğrultusunda satış gerçekleştiriyoruz. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Gül kataloğu hazırladık. Bu katalog içinde Meilland güllerinin de yer aldığı Türkiye'de ürettiğimiz ve satışa sunduğumuz bütün gül türleri ve özellikleri hakkında bilgi vermektedir."

Minyatür Bahçe Yarışması'yla ilgili bilgi veren Ermeydan, "Yarışmaya İstanbul genelinde üniversitelerin peyzaj mimarlığı, süs bitkileri yetiştiriciliği, iç mimarlık ve çevre düzenleme tasarımı bölümlerinden öğrenciler katıldı. Yarışma ile son yıllarda oldukça ilgi gösterilen minyatür bahçecilik ve tasarım konusunda öğrenciler arasında bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birinciliğe Gizem Sezen, ikinciliğe Busenaz Bingül üçüncülüğe Pavel İokhim layık görüldü. Dereceye giren minyatür bahçeler tören sonrası sergilendi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title