Haberler

İstanbul Milli Eğitim Müdürü, Osmanlıca'yı Öğrendi

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yaklaşık 1 yıllık çaba ile Osmanlıca'yı öğrendi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yaklaşık 1 yıllık çaba ile Osmanlıca'yı öğrendi. Yıldız, "Bir entelektüel olarak sorumlu bir aydın kimliğimizle kendi kültürümüzü tarihi kaynaklarımızla bir şekilde önümüzdeki bir metni herhangi bir şekilde okuyabilmek için merak saldım" dedi.

Kısa süre önce bir vakıf tarafından kendisine sertifika verilen Milli Eğitim müdürü Yıldız, Osmanlıca'nın daha önce sadece sosyal bilimler liselerinde zorunlu ders olduğunu bu avukat olan kızının lise eğitimi sırasında bunun ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bildiğini söyledi. Son yapılan 19'uncu Milli Eğitim Şurası genel kurulunda Osmanlıca'nın ortaokullarda seçmeli olarak kabul edildiğini belirten Dr. Yıldız şöyle dedi:

"Osmanlıca; imam hatip ve sosyal bilimler liselerinde zorunlu ama diğer okullarda seçmeli ders. Osmanlıca'yı öğrenmek isteyenler için halk eğitimi merkezlerinde de çalışma sürüyor. Halkımızın çok büyük teveccühü var. Çocuklarımız, öğrencilerimiz de çok ilgi duyuyorlar. Ben de bir entelektüel olarak sorumlu bir aydın kimliğimizle kendi kültürümüzü tarihi kaynaklarımızla bir şekilde önümüzdeki bir metni herhangi bir şekilde okuyabilmek için merak saldım. Sonra zor olmadığını gördüm. Başlayalı 1 yıldan fazla oldu. Ama her gün vakit ayıramıyorum. Bir hoca o bana sürekli geliyor. Sabah erken işe başlıyorum. yaklaşık yarım saat metin okuyoruz."

İstanbul Milli Eğiim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Ord.Prof.Dr. Ali Fuad Başgil'in Osmanlıca ünlü eseri 'Gençlerle Başbaşa'yı isimli kitabını yanında taşıyarak fırsat buldukça okuduğunu ekledi. Yazar Başgil, gençlere rehber özelliği taşıdığı belirtilen 160 sayfalık eseri için "Geleceğin ümidi olan gençleri, bunalımdan, iradesiz ve cesaretsiz yaşamaktan kurtaracak olan bu kitap; başarılı olmasının sırlarını göstermektedir" diye yazmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuad Başgil Muammer Yıldız İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title