Haberler

İstanbul Milli Eğitim Müdürü, Osmanlıca'yı Öğrendi

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yaklaşık 1 yıllık çaba ile Osmanlıca'yı öğrendi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yaklaşık 1 yıllık çaba ile Osmanlıca'yı öğrendi. Yıldız, "Bir entelektüel olarak sorumlu bir aydın kimliğimizle kendi kültürümüzü tarihi kaynaklarımızla bir şekilde önümüzdeki bir metni herhangi bir şekilde okuyabilmek için merak saldım" dedi.

Kısa süre önce bir vakıf tarafından kendisine sertifika verilen Milli Eğitim müdürü Yıldız, Osmanlıca'nın daha önce sadece sosyal bilimler liselerinde zorunlu ders olduğunu bu avukat olan kızının lise eğitimi sırasında bunun ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bildiğini söyledi. Son yapılan 19'uncu Milli Eğitim Şurası genel kurulunda Osmanlıca'nın ortaokullarda seçmeli olarak kabul edildiğini belirten Dr. Yıldız şöyle dedi:

"Osmanlıca; imam hatip ve sosyal bilimler liselerinde zorunlu ama diğer okullarda seçmeli ders. Osmanlıca'yı öğrenmek isteyenler için halk eğitimi merkezlerinde de  çalışma sürüyor. Halkımızın çok büyük teveccühü var. Çocuklarımız, öğrencilerimiz de çok ilgi duyuyorlar. Ben de bir entelektüel olarak sorumlu bir aydın kimliğimizle kendi kültürümüzü tarihi kaynaklarımızla bir şekilde önümüzdeki bir metni herhangi bir şekilde okuyabilmek için merak saldım. Sonra zor olmadığını gördüm. Başlayalı 1 yıldan fazla oldu. Ama her gün vakit ayıramıyorum. Bir hoca o bana sürekli geliyor. Sabah erken işe başlıyorum. yaklaşık yarım saat metin okuyoruz."

İstanbul Milli Eğiim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Ord.Prof.Dr. Ali Fuad Başgil'in Osmanlıca ünlü eseri 'Gençlerle Başbaşa'yı  isimli kitabını yanında taşıyarak fırsat buldukça okuduğunu ekledi. Yazar Başgil, gençlere rehber özelliği taşıdığı belirtilen 160 sayfalık eseri için "Geleceğin ümidi olan gençleri, bunalımdan, iradesiz ve cesaretsiz yaşamaktan kurtaracak olan bu kitap; başarılı olmasının sırlarını göstermektedir" diye yazmıştı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuad Başgil Muammer Yıldız İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Acaba TÜRKÇEYİ ne kadar biliyor kiOsmanlı''caya merak sarmış. Bence yaptığı dil merakı değil, mevki merakı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title