Haberler

İstanbul Metrosunu Marmara Üniversitesi Tasarlıyor

Endüstriyel tasarımını Marmara Üniversitesi'nin yaptığı İstanbul metrosu vagonlarının tanıtımı gerçekleşti.

Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nda İstanbul metrosunun örnek vagonları ziyaretçiler için sergilendi. Fuarı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü Dr. Ömer Yıldız, endüstriyel tasarımı Marmara Üniversitesi tarafından yapılan yeni vagonları inceledi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, üniversite sanayi işbirliğinin güzel bir örneğinin yaşandığına işaret etti. Rektör Gül, devletin kurumları arasında işbirliği çalışmalarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

YENİLENEN YÜZÜ VE TEKNOLOJİSİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Yerli tramvay için ilk adım 1999 yılında atılmış, RTE 2000 adıyla ilk yerli tramvay vagonu prototipi üretilmişti. 2009 yılında ise RTE 2009 adıyla 4 tramvay vagonu daha üretilerek raylardaki yerini almıştı. Daha önce üretilen 4 tramvay vagonuna ilaveten yenilenmiş yüzü ve teknolojisi ile yeni tramvay vagonları maliyeti ve tasarımlarıyla büyük beğeni topladı. Daha önce 3 buçuk milyon Euro'ya ithal edilen vagonlar yüzde 50 daha az maliyetle 1,57 milyon Euro'ya üretilmiş oldu. Hem hafif metro hem de tramvay olarak kullanılabilecek bu vagonlar, İstanbul'un şartlarına uygun olarak tasarlandı.

İstanbulluların hizmetine giren yüzde 100 yerli vagonların modern bir görünüme sahip olması için Marmara Üniversitesi'ne endüstriyle tasarım projesi yaptırıldı. Son yıllarda oldukça rağbet gören yuvarlatılmış hatlara sahip olan yeni tasarımlar kullanılırken, iç görünümde ise sadelik ve fonksiyonellik ön plana çıkartıldı. Uluslararası standartlara uygun, akredite kuruluşların gözetiminde bütün testlerden geçen vagonlar uygunluk sertifikalarına da sahip. 18 tane üretilen ve 2 tanesi raylara indirilen yeni vagonların geri kalan 16 tanesinin de ilerleyen haftalarda hizmete gireceği ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Zafer Gül Yeşilköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title