Haberler

İstanbul Merkezli Soruşturma

İstanbul merkezli 17 Aralık'taki soruşturma kapsamında Fatih Belediyesi'ne yönelik dosyayla ilgili hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, şüphelilerin rüşvet olarak çamaşır makinesi, araba tamiri, alışveriş ve para aldığı belirtildi.

İstanbul merkezli 17 Aralık'taki soruşturma kapsamında, Fatih Belediyesi'ne yönelik dosyayla ilgili hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, şüphelilerin rüşvet olarak çamaşır makinesi, araba tamiri, alışveriş ve para aldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından tamamlanan ve İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Fatih'te bulunan Faruk Güreler'e ait otelin Fatih Belediyesinde görevli "Hamdi" isimli memur tarafından mühürlendiği, otel sahibi Faruk Güreler'in mührün sökülüp otelin yeniden faaliyete geçmesi için şüpheli Sevinç Doğan ile belli bir para karşılığında anlaştıkları, Doğan'ın mührün sökülmesi konusunda daha önce Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapması nedeniyle işlemleri kolaylaştıracak Hasan Yılmaz ile anlaştığı, Yılmaz'ın işlemleri, nüfuzunu kullanarak rahat bir şekilde yapabileceğini belirttiği, ancak yaptığı çalışmalar neticesinde mührü söktüremediği anlatıldı.

Şüpheli Doğan'ın resmi olarak bir şey yapamayınca gayri resmi yollardan kendisine yardımcı olması için Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde zabıta olarak görev yapan şüpheli Şenol Şirin ile irtibata geçtiği, Şirin'in ise belli bir miktar para karşılığında konuyu takip edeceğini belirttiği anlatılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli Sevinç Doğan'ın şüpheli Faruk Güreler'e ait otelin mühürlenmesi sonrasında mührü bozmak için para aldığı, mührü Fatih Belediyesinde görevli zabıta memuru Şenol Şirin'e bozdurduğu, şüpheli Şirin'in, Faruk Güreler'e ait olan otelin mührünü Sevinç Doğan'ın talimatıyla bozduğu, bu eyleminin karşılığında Doğan'ın aracılık ettiği rüşveti aldığı, Faruk Güreler'in sahibi olduğu otelin mührünün bozulması için Sevinç Doğan aracılığı ile Şenol Şirin'e rüşvet verdiği, ancak soruşturmaya başlanmadan önce öldüğü anlaşılmıştır."

İddianamede, şüpheli Zeki Koçhisarlı'nın Beyoğlu'nda 4 adet tarihi bina üzerinde tadilat, tamirat ve yıkım işlemlerini usulsüz olarak yaptırmak amacıyla, ilgili kamu görevlilerine verilmek üzere Beyoğlu Belediyesi çalışanı şüpheli Murat Akagündüz'e rüşvet verdiği, Akagündüz'ün bu binalar üzerinde tadilat tamirat ve yıkım işlemlerini usulsüz olarak yaptırmak amacıyla, şüpheli Ali Tunç'tan yardım istediği ve şüpheli Zeki Koçhisarlı'dan aldığı rüşvet parasının Tunç'a verilmesine aracılık ettiği belirtildi.

Şüpheli Ali Tunç'un 4 bina için aldığı rüşvet parasını İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürlüğünde raportör olaran görev yapan şüpheli Hasan Soyal ve Kurul Müdürü şüpheli Yener Çavdar'a verdiği kaydedilen iddianamede, şüpheli Tunç'un yine aynı usulsüz yapılaşma ile ilgili izin alabilmek için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yenileme Kurulu Müdürü olarak görev yapan şüpheli Raşit Şentürk'e Siemens marka çamaşır makinesi aldığı bildirildi.

Şüpheli Hasan Soyal'ın aldığı rüşvet parası karşılığı kurula verilmek üzere usulsüz olarak olumlu rapor hazırladığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Yener Çavdar'ın İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü sıfatıyla, 4 binanın tadilat, tamirat ve yıkım işlemlerinin usulsüz olarak yapılabilmesine rüşvet karşılığı onay verdiği, şüpheli Raşit Şentürk'ün ise şüpheli Ali Tunç'tan rüşvet olarak aldığı çamaşır makinesi karşılığı onay verdiği anlatıldı.

İddianamede, "Şüpheli Ali Tunç'un Muhsinoğlu Han'ın otel olarak işletime açılabilmesi için 2. Koruma Kurulu Müdürü şüpheli Raşit Şentürk'e şüpheli Nesrin Çiçek Akçil'i raportör olarak ayarlaması için bir alışveriş merkezinde alışveriş yaptığı ve Şentürk'ün arabasını tamir ettirdiği, usule uygun olarak rapor yazması için 2. Yenileme Kurulu Raportörü Nesrin Çiçek Akçil'e 7 bin 500 lira maddi menfaat sağladığı, hazırlanan raporun Anıtlar Kurulundan geçmesi için 4. Koruma Kurulu Müdürü şüpheli Günseli AYBAY'a maddi menfaat sağlanmasına aracılık ettiği anlaşılmıştır" denildi.

Şüpheli Kader Demir'in tespit edilen görüşmelerden ve teknik takip sonuçlarından anlaşıldığı gibi 956 ada, 3 parsel ve 217 ada, 7 parsele uygun rapor düzenlemek karşılığında şüpheli Ali Tunç'tan menfaat temin ettiği, rüşvet anlaşmalarının ve kararlaştırılan menfaatin temin edildiğinin iletişimin denetlenmesi ve teknik takip sırasında elde edilen delillerle kesin olarak belirlendiği, Demir'in rüşvet paralarını ya elden ya da bankadan havale ve EFT yoluyla aldığının tespit edildiği ifade edildi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Raşit Şentürk Ali Tunç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title