Haberler

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Ülkenin demokrasisi, ülkenin sandık iradesi ve seçilmiş hükumetiyle ilgili karanlık senaryolar yapanlar veya hukuk dışı işlem yapanlar tabi ki hukuk çerçevesinde varsa suçları, bedelini ödeyecektir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Ülkenin demokrasisi, ülkenin sandık iradesi ve seçilmiş hükumetiyle ilgili karanlık senaryolar yapanlar veya hukuk dışı işlem yapanlar tabi ki hukuk çerçevesinde varsa suçları bedelini ödeyecektir" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kongre sürecini Türkiye geneline çok önemli şekilde yaşadığını söyledi.

Partisinin kurulduğu günden bu yana dünya siyasi tarihine örnek olacak atılımlar yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, "AK Parti, saygın, onurlu ve üyesinden her vatandaşına kadar vicdanının sesini dinleyen bir anlayışla kongre süreçlerinin beşincisini yapıyor" diye konuştu.

14 Ağustos 2001'i tüm Türkiye'nin hatırladığını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"O günlerde partimizin adıyla, partimizin logosuyla, partimizin kurucularıyla çok dalga geçildi, çok alay edildi. Senaryolar çizildi. Bu partinin kurucuları arasında başörtülüler var. Başörtülülerden parti kurucusu olamaz diye parti kapatma davası açtılar. Bugün özgürlükten bugün demokrasiden bahseden veya demokrasi havariliği yapan Cumhuriyet Halk Partisi, o gün o kararlara alkış tutuyordu çünkü hiçbir zaman halktan yana olmadı. AK Parti bütün o karanlık senaryolara rağmen milletle beraber olmayı başardı."

Müezzinoğlu, Uzunköprü ilçesinin Karapınar köyünde bir kahvede vatandaşlarla bir araya geldi. Ev ziyaretlerinde bulunan Müezzinoğlu, bir gazetecinin operasyona ilişkin sorusuna, "Ülkenin demokrasisi, ülkenin sandık iradesi ve seçilmiş hükümetiyle ilgili karanlık senaryolar yapanlar veya hukuk dışı işlem yapanlar tabi ki hukuk çerçevesinde varsa suçları bedelini ödeyecektir" yanıtını verdi.

Operasyona ilişkin hukuk süreci başladığı için bir şey söylemesinin doğru olmayacağını ifade eden Müezzinoğlu, şunları aktardı:

"Ama yanlış yaptılarsa bedelini ödeyecektir. Kim yanlış yaptıysa bedelini ödeyecektir. Çünkü bu ülkede tarihi geçmişte bu ülkenin milli iradesine darbelerle, postmodern darbelerle ve farklı farklı tuzaklarla çok müdahaleler yapılmış. Biz istiyoruz ki ülkede milli irade olsun. Hukuk devleti olsun. Milli iradenin hak ve hukukuna kimse kapalı kapılar arkasında plan yapıp tuzak kurup milletin hak ve hukukuyla istediği gibi oynamasın. Türkiye artık birinci sınıf demokrasiye, birinci sınıf hukuk devletinin gereklerine ulaşması lazım. Bu operasyonun da bu anlamda yanlış yapanlar varsa yanlışlarının cezalarını çekeceklerdir." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu İstanbul Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title