Haberler

İstanbul Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Gazeteci Haydar Meriç'in, Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece raporla sol terör örgütü mensubu olarak dinlemeye alındığı, bu süreçte kaçırılarak öldürüldüğü ve olayla ilgili delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Gazeteci Haydar Meriç'in, Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece raporla sol terör örgütü mensubu olarak dinlemeye alındığı, bu süreçte kaçırılarak öldürüldüğü ve olayla ilgili delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul merkezli 22 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan operasyonda, haklarında savcılıkça yakalama kararı çıkarılan 41 şüpheliden gözaltına alınanların sayısının 31'e yükseldiği öğrenildi.

"Terör örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmanın dinlenilmesi ve kayda alınması, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde elde edilmesi, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, iftira ve tehdit" suçlarından işlem yapılacağı belirtilen şüphelilerden 3'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest kaldı. Diğer 28 şüphelinin işlemleri sürüyor.

Cinayete ilişkin yeni detaylar

Meriç'in yazdığı kitabı ele geçirmek için İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli özel ekiplerin Kırklareli'ne gittikleri tarihlerde, İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı ekibin İstanbul için resmi görev izni olduğu, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekibinin ise herhangi bir görevlendirmesinin olmadığı belirlendi.

Söz konusu tarihlerde İstanbul'da çalışma yaptıkları yönünde kayıt tutulan ekiplerin cep telefonlarını İstanbul'da bıraktıkları ve haberleşmeyi sahte isimlerle alınmış tek kullanımlık hatlar üzerinden yaptıkları tespit edildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü personelinin kent girişinde karşıladığı özel ekiplerin kente ve emniyet binasına girişte özel yöntemler kullanarak MOBESE kayıtlarında yer almalarını engelledikleri ayrıca çeşitli iş yerlerine ait güvenlik kameralarının yapacağı kayıtlarda da kimliklerini gizlemek için takma sakal ve bıyık ile peruk kullandıkları ortaya çıktı.

Özel ekiplerin, kimlik kaydı yaptırmamak için otel veya polis evinde kalmayıp gece konaklamalarını Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü içerisinde yaptığı ve MOBESE merkezinden İstihbarat Şube'ye kaçak uç çekip, Haydar Meriç'in kaçırıldığı gece kameralara arıza verdirdikleri belirlendi.

Haydar Meriç'in evini gören tüm güvenlik kameralarının bağlantılarını kesen istihbarat ekiplerinin, anahtar uydurarak girdikleri Meriç'in evine "böcek" yerleştirdikleri, çaldıkları dizüstü bilgisayarı, IMEI numarasını aldıktan sonra tekrar eve koydukları tespit edildi.

Yolda yürürken birçok kez polisler tarafından durdurularak GBT sorgusu yapılan ve söz konusu kitabı ele geçirmek için çantası aranan Meriç'in, kaçırıldığı gece yaptığı 66 saniyelik görüşmenin de kayıtlardan silindiği ortaya çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title