Haberler

İstanbul Merkezli 32 İlde Operasyon! Çok Sayıda Doktor ve Eczacı Gözaltında

Güncelleme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 6 aylık teknik ve fiziki çalışması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 90'ı doktor, hemşire ve eczacı 266 kişiyi gözaltına almak için 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

107 KİŞİ GÖZALTINDA

Aralarında, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Malatya, Ağrı ve Mardin'in de bulunduğu illerdeki adreslere gerçekleştirilen operasyonda 107 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Malatya'da 3 doktor ve 1 eczacı, Batman'da 2 şüpheli, Şanlıurfa'da aralarında doktor, eczacı ve bilgi işlem görevlilerinin de bulunduğu 36 şüpheli, Diyarbakır'da 1'i Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde profesör, 4'ü doktor, 3'ü eczacı 8 şüpheli, Adana'da, aralarında 1 doktor ve 4 eczacının bulunduğu 8 şüpheli işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecek.

40 MİLYON LİRA DEĞERİNDE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada, adreslerde yapılan aramalarda, 40 milyon lira değerinde ilaç ele geçirildi.

SGK'YI 250 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLAR!

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve kaçakçılık" iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların, SGK'yı 250 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü.


İLAÇLARI PKK ÜZERİNDEN IRAK VE SURİYE'YE GÖNDERDİLER İDDİASI

Suç örgütü üyelerinin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları kaçakçılar ve terör örgütü PKK üzerinden Irak ve Suriye'ye gönderdikleri, bu ilaçların bir kısmının da daha sonra uluslararası kaçakçılar üzerinden Özbekistan ve Hindistan gibi ülkelere yollandığı iddia edildi.


Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.


SAĞLIK BAKANI: YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ve aralarında çok sayıda eczacı ve doktor da bulunan 100 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında Ankara Sanayi Odası'nda açıklama yaptı.

'Yanlış yapan bedelini öder' diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin savcılığın devreye girdiğini belirterek, "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç istismarı, tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın artık bu süreçten savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder. Ödemelidir de" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (109)

Farklı Bakış:

Eyyyyyyyyyyy AKPSen 14 yıldır iktidardasın. AMA ÜLKENİN HER KÖŞESİNDEN PİS KOKULAR GELİYOR. TERÖR, YOLSUZLUK, DOLANDIRICILIK HER TARAFTA. İyide siz YILLARDIR NE YAPTINIZ.

13
52
yanıtYanıtla
ADİL:

AK PARTI - ERGENKONLA-PARALELLE-PKK İLE SAVAŞTI-SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR-. AKMAYAN SULAR AKTI-DAR YOLLAR DUBLE OLDU-HIZLI TİREN YOLA ÇIKTI-HAVA YOLLARI DÜNYAYA AÇILDI-AŞSIZA AŞ İŞ SİZE İŞ OLDU-

yanıt55
yanıt4
HADİ BEEH:

MAKSAT GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK. TÜRKİYE YOLSUZLUKLA MÜCADELE ETMEZ ÇÜNKÜ BALIK BAŞTA KOKMUŞ ÖNCE AYAKABI KUTUSUNDAKİ PARALARI ORTAYA ÇIKARTIN. ÖNCE YOLSULUKLA MÜCADELE ETIĞİNİZE INANALIM SONRA SIZI ALKIŞLAYALIM

12
38
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın.:

kılıçdaroğluna sğk yı dolandırdı diyenler nerde

8
39
yanıtYanıtla
Inanılmaz:

Burdalar dolandirmadimi?

yanıt0
yanıt3
manisa:

bu akp zihniyetı turkiyenın yarısı terorist ilan etmış durumda

6
41
yanıtYanıtla
urfalı:

yine akp li olmayıp ve akp ye yardım etmeyen masum insanları bir bahane ile tutuklamışlar. ve iddalar sadece uydurmadır. resmen ülkede akp li olmayan herkese tecrit uyğulanıyor ve diz çöktürlüyor

10
29
yanıtYanıtla
selim akpli avusturalya:

Üikemiz iyi duruyor ayakda hayret Ada''m lar neyle uğraşsın bize abım hitler gibi Adam lazım kökünü yakın hainlerin

35
0
yanıtYanıtla
Türk:

Yavaş yavaş ülke barsagındaki pislikleri temizliyor. Temizlik devam etmeli ve büyümeli.

29
4
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ

9
23
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title