Haberler

İstanbul Merkezli 25 Aralık Soruşturması

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bal, itiraz dilekçesini sunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bal, İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararının hukuksuz olduğunu savunarak, "Yanlışların örtülmesi bağlamında çok büyük bir hukuk hatası olduğunu düşünüyoruz. Zaten 25 Aralık operasyonları savcının kararına rağmen polis tarafından uygulanmadı. Anayasamıza göre polis, savcının talimatını uygulama mecburiyetindedir. Ama uygulanmamıştır, bu cumhuriyet tarihimizdeki en açık hukuksuzluklardan biridir ve peşinden yargıya, polise müdahale gelmiştir" dedi.

Bu soruşturmada verilen takipsizlik kararına itirazda bulunduklarını anlatan Bal, "Bugün buraya buna itiraz etmek için geldik. Şahsım adına, aynı zamanda Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı olarak arkadaşlarımla beraber itiramızı sunduk. Bu 25 Aralık'a dair bir itiramızdır, aynı itirazları biz 17 Aralık ile diğer Tevhid Örgütü ile ilgili bu işlerin peşinde olacağız" diye konuştu.

İdris Bal'dan "Gezi Davası" sanıklarına destek

İdris Bal, bugün Çağlayan Adliyesi'nde, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin davanın görüldüğünü belirterek, "Doktor arkadaşlarımızı da destekliyoruz, malum Gezi olayları sırasında hipokrat yeminine uygun bir şekilde, insanlar ölmesin, can kaybı olmasın diye müdahele eden doktorlarımız şu anda yargılanıyor. Bu doktorlarımız hipokrat yeminine uygun olarak insanlara yardım etti diye ödül vermek gerekirken nasıl olur da yargılarsınız" dedi.

Hiçbir zaman şiddet kullananların yanında olmadıklarını, dükkanları yakan, arabaları yakan, polise karşı şiddet kullanlara da karşı olduklarını ifade ederek, "Ama diğer taraftan çevreye, yeşile duyarlılığı olanları ayırt etmek lazım" değerlendirmesini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Gelişim Partisi İdris Bal İstanbul Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title