Haberler

İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması

CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan, İstanbul merkezli yürütülen 17 Aralık soruşturmasının yıl dönümüne ilişkin, "Büyük bir yolsuzluk ağının örüldüğü gerçeği gözler önüne serilmiştir" dedi.

Arslan, parti binası önünde yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının birinci yıl dönümü olduğunu" savundu.

Bu operasyonlarda 4 bakan nezdinde AK Parti hükümetinin tüm kirli çamaşırlarının ortaya döküldüğünü öne süren Arslan, "Büyük bir yolsuzluk ağının örüldüğü gerçeği gözler önüne serilmiştir. Açılan sözde soruşturmalar kapsamında saçılan bilgiler kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar uyandırmış kamu adaleti duygusu zedelenmiştir" ifadelerini kullandı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu soruşturmalarına izin veren 166 hakim ve savcının görev yerlerinin değiştiği iddia eden Arslan, "Sürece dönük oluşan kamuoyu tepkisini görmezlikten gelen AKP iktidarı kuvvetler ayrılığı ilkesini ayaklar altına almış ve toplumsal vicdanla dalga geçerek soruşturma dosyalarını rafa kaldırmıştır" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Arslan Erzincan İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title