Haberler

İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesi bazı illerde protesto edildi.

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesi bazı illerde protesto edildi.

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal ve bazı partililer, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplandı. Burada çadır kurmak isteyen gruba, güvenlik güçleri izin vermedi.

Bal ve beraberindekiler daha sonra 17 siyah çelengi taşıyarak, İstanbul Adalet Sarayı'nın önüne gelerek, çelenkleri adliye yazısının bulunduğu kısma bırakmak istedi. Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine gruptakiler, çelenkleri binanın C kapısı önüne bıraktı.

Demokratik ülkelerde yargının aklanma yeri olduğunu ifade eden Bal, adil yargılama istediklerini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında 53 kişi hakkında verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazın reddedildiğini anlatan Bal, ancak kendilerine bildirilmediğini kaydetti.

Bal,  bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne, oradan istedikleri sonucu alamazlarsa uluslararası mahkemelere başvuracaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

-Trabzon

Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen KESK üyesi grup adına basın açıklaması yapan Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunun üzerinden bir yıl geçtiğini ifade ederek, soruşturmada 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verilerek dosyanın kapatıldığını öne sürdü.

Bu kararın yürütme organının yargı üzerindeki tahakkümünü tescillediğini savunan İkinci, "Biz gördük, dünya gördü, hepimiz tanığız. Mahkeme kararı ile bu gerçekler ortadan kaldırılamaz" dedi.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

-Sivas

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP ve KESK üyeleri slogan attı. Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, "Hesap günü yakındır, bunların hesabı tek tek sorulacaktır" dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Serkan Çelikgün de demokrasi, adalet ve barış talebiyle alanlarda olduklarını belirterek, emek ve demokrasi mücadelesinden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

-Amasya

CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran, parti binası önünde yaptığı açıklamada, vefat yıl dönümünde Hz. Mevlana'yı saygı ve sevgiyle andıklarını belirtti.

Hz. Mevlana'yı örnek almayanları protesto etmek için toplandıklarını ifade eden Duran, "Bu memleketin parasını ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri protesto etmek için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza şunu haykırmak istiyoruz. Bizler olduğumuz sürece yolsuzlukları unutturmayacağız" dedi.

Duran, vatanın gerçek sahipleri olduklarını, vatan için canlarını vereceklerini dile getirdi.

Duran ve partililer, daha sonra esnafa broşürler dağıtarak, yürüyüş yaptı.

-Erzurum

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü olduğunu savunarak, 25 Aralık soruşturmasının ardından 17 Aralık soruşturması hakkında da takipsizlik kararı verildiğini ifade etti.

Yeni Türkiye'de yolsuzluk yapmanın değil, yolsuzluğu ortaya çıkarmanın suç olduğunu öne süren Kızıloğlu, yolsuzluk ve rüşveti unutturmayacaklarını belirtti.

Kızıloğlu, "Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun üzerinin baskıyla kindar gece baskınlarıyla kapatılmasına kati suretle izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Demokratik Gelişim Partisi Çağlayan Adalet Sarayı İdris Bal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title