Haberler

İstanbul Kumpanyasi'ndan 2014-2015 Sezonuna Merhaba!

Güncelleme:

Geçtiğimiz sezon, oyunlarıyla seyircisinin gönlünde taht kuran ''İstanbul Kumpanyası'' 2014 - 2015 sezonu hazırlıklarına son sürat devam ediyor.


2013 - 2014 sezonunda seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan ''Karman Çorman'', '' Aşk ve Ayak Parmakları'' ve ''Aşk, İhanet ve Yalnızlık vs.'' adlı oyunlarına 2014 - 2015 sezonunda, iki muhteşem oyun ekliyor İstabul Kumpanyası.

Bu oyunların ilki, Moliere'in ''Scapen'in Dolapları'' adlı komedisinden, Ali Bey'in uyarladığı ''Ayyar Hamza'' komedi oyunu. müzikli ve şarkılı olarak seyirci ile buluşacak komedi oyunumuzu, Tarık Şerbetçioğlu yönetiyor. Oyunun müzikleri Deniz Noyan'a, dekor ve kostüm tasarımı Eylül Gürcan'a, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu'na, koreografisi ise Binnur Şerbetçioğlu'na emanet.

Oyunda Zuhuri ve Muhterem Efendiler'in, oğulları Sena ve Nimet Beyler için düşündükleri evlilik planları vardır. Ancak gönül bu, ferman dinlemez. Babaları bir iş seyahati için Mısır'da olduklarında, Eda ve Ziba adlarında iki kıza abayı yakarlar, işler karışır. Bu karışıklığı çözmek ise ''Ayyar'' namıyla mağruf, uşakları Hamzaya düşer. Neticede Ayyar Hamza, her iki babaya da öyle bir oyun eder ki…

Geleneksel Türk Tiyatrosu'na bir selam niteliğinde, modern tiyatro teknikleriyle harmanladığımız oyunla, günümüz seyircisine dünün tiyatrosunu farklı bir bakış açısıyla aktarmak düşüncesindeyiz. Böylelikle sıcak ve eğlenceli bir komedi olan ''Ayyar Hamza''yı, yeni bakış açımızla günümüz seyircisi huzuruna müzikli,danslı ve eğlenceli bir oyun olarak çıkarıyoruz.

''Ayyar Hamza'' 27 Eylül 2014 Cumartesi günü, saat 20:30'da, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyircileriyle buluşacak oyunda, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Nermin Koçak, Özkan Ayalp, Hande Akkent, Uğur Göncü, Tunca Soysal, Begüm Akdoğan, Ömer Faruk Ustaoğlu, Ayşegül Yazmacı, İlknur Durmaz, Handan Aydın ve İlhan Daner oynuyorlar.

Yeni sezona hazırlanan bir diğer oyun ise, Jack Poplewell'in yazdığı, Yıldız Serpen'in dilimize kazandırdığı ''İşgüzar'' adlı polisiye komedi.

Bir işyerinde işlenen cinayetin komik ve bir o kadar karışık komedisi olan oyun da işler içinden çıkılmaz bir hal aldığında işyerinde temizlikçi olarak çalışan Bayan Piper'in yardımıyla dedektif Baxter bakalım bu zor cinayeti aydınlatabilecek mi?

Proje danışmanlığını Toron Karacaoğlu'nun yaptığı ''İşgüzar''ın yönetmenliğini Tarık Şerbetçioğlu üstleniyor. Dekor tasarımının Eylül Gürcan'a, müziklerin ise Deniz Noyan'a ait olduğu oyunda, Binnur Şerbetçioğlu, Ömer Gecü, Yavuz Topoyan, Gözde Akın, Gizem Maraşlı, Tuba Aşıcı, Tuncay Vicnelioğlu, İlber Gürtunca, Melis Aksoy sahne alıyorlar.
Beş yetişkin oyunuyla perde açmaya hazırlanan ''İstanbul Kumpanyası'', yeni sezonda çocuk seyircilerini de unutmuyor. Geçen sezondan devam eden ''Korsan Ana ve Geveze Papağan'', ''Kaplumbağa ile Tavşan'', ''Korkuluk ve Karga'' adlı oyunlarına iki yeni çocuk oyunu daha ekliyor.

Binnur Şerbetçioğlu'nun yazdığı ve yönettiği ''Yıldız Çalan Kurbağa'' adlı müzikli, danslı çocuk oyunu, 28 Eylül 2014 Pazar günü, saat 13:00'da, Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

Yeni sezonun diğer çocuk oyunu ise Tarık Şerbetçioğlu'nun yazdığı, Ömer Gecü'nün yöneteceği ''Aslan ile Fare Kurnaz Tilki'ye Karşı'' adlı müzikli, eğlenceli çocuk oyunu. Bu oyun ise 20 Eylül 2014 Cumartesi günü, saat 13:00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde, izleyicileriyle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Binnur Şerbetçioğlu Tarık Şerbetçioğlu İstanbul Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title